Aile Hekimleri, Kovid - 19'un "meslek hastalığı" olarak tanımlanmasını istedi

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Gürsel Özer, birçok ülkenin sağlık çalışanları için Kovid - 19’u "meslek hastalığı" olarak tanımladığını belirterek, Türkiye’de de kabul edilmesi gerektiğini söyledi

AHESEN Genel Başkanı Dr. Gürsel Özer, Kovid 19'un meslek hastalığı kabul edilmesini istedi / Fotoğraf: AHESEN

Aile Hekimliği Çalışanları Sendikası (AHESEN) Genel Başkanı Dr. Gürsel Özer, sadece Türkiye’de değil dünyada Kovid - 19’dan en çok etkilenenlerin sağlık çalışanları olduğunu kaydetti.

Özer, “Sağlık Bakanımız Sayın Koca, sağlık çalışanlarının tüm hastalar arasında coronavirüse yakalanma oranının yüzde altı buçuk olduğunu bildirmiştir” dedi.

ABD, İtalya, Fransa, Kanada başta olmak üzere pek çok ülkede koronavirüs hastalığının iş ile ilişkili olduğu kabul edilerek "meslek hastalığı" kabul edildiğini belirten Özer, şunları söyledi: 

SGK Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün Kovid - 19 konulu 2020'ye 12 sayılı genelgesi iptal edilmeli ve Kovid - 19 sağlık çalışanları için meslek hastalıkları listesine eklenmelidir. Kovid - 19’un meslek hastalığı olarak tanımlamasını istiyoruz.

 

 

Independent Türkçe 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU