İTO Başkanı: Kısa Çalışma Ödeneği üç ay daha uzatılmalı

İstanbul Ticaret Odası Başkanı Şekib Avdagiç, çalışanın günlük brüt kazancının yüzde 60’ının ve genel sağlık sigortası primlerinin üç ay boyunca karşılandığı ödeneğin uzatılması gerektiğini söyledi

Fotoğraf: AA

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, koronavirüs nedeniyle ekonomik sıkıntıya giren firmalara tanınan Kısa Çalışma Ödeneği imkânının üç ay daha uzatılması gerektiğini söyledi. 

Çalışanın günlük brüt kazancının yüzde 60’ının ve genel sağlık sigortası primlerinin karşılandığı ödenekle ilgili Şekib Avdagiç, şunları söyledi: 
 

İşletmeler haziranda faaliyetlerini artırma ya da yeniden başlatmaya hazırlanırken, koronavirüsten etkilenen iş yerlerinde çalışanlara yönelik uygulanan kısa çalışma kapsamındaki maaş ödemelerinin, son başvuru tarihi olan 30 Haziran'dan itibaren ikinci bir üç ay süreyle uzatılması işletmelerin pandemi sürecinin zorluklarını geride bırakmasına büyük katkı yapacaktır.


“Korona ile yaşamayı, üretmeyi ve satmayı öğrenmek zorundayız” diyen Avdagiç, ekonomide ibrenin haziran itibaren yukarı doğru çıkacağını öngördüklerini belirtti. 

İTO Başkanı, “Bazı sektörlerimizden son günlerde ‘yoğun siparişler' aldıkları bildirimi geliyor. Bu bizim cesaretimizi artırıyor. İkinci bir dalga gelmezse tedbirli bir iyimserlik içindeyiz" diye konuştu.

Avdagiç, iş dünyası olarak riskleri ve fırsatları dikkate alarak, süreci doğru yönetmek için gayret ettiklerini belirterek, "Türkiye üretim disiplini, kalifiye çalışan gücü ve sevkiyat performansı ile civarındaki tüm ülkelerden ayrışıyor. Bugünden yarına değilse bile Batı’nın Çin, Kamboçya ve Vietnam’dan ürün talebi azalacaktır" ifadelerini kullandı.


AA

DAHA FAZLA HABER OKU