Trump yönetiminin koronavirüsle mücadelesini eleştiren Obama: Birçoğu yönetimdeymiş gibi bile davranmıyor

Eski Demokrat Başkan üniversite ve lise öğrencilerinin mezuniyeti için yapılan özel etkinliğe video konferansla katıldı

Obama tecrit altında mezun olan lise ve üniversite öğrencilerine seslendi (Reuters)

Eski ABD Başkanı Barack Obama selefi Donald Trump'ın koronavirüs pandemisiyle mücadelesini yine sert şekilde eleştirdi.

Kısa süre içinde ikinci kez Trump yönetimi eleştiren Obama çok sayıda yetkilinin "yönetimdeymiş gibi bile davranmadığını" söyledi.
 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de çoğunlukla siyahilerin gittiği bir grup lise ve üniversitenin mezuniyet töreni amacıyla yapılan özel etkinlikteki çevrimiçi video konferansta konuşan Obama, koronavirüsün ülkedeki liderliğin başarısızlıklarını gözler önüne serdiğini ifade etti.

Binlerce öğrenciye seslenen Obama "Bu pandemi, her şeyden çok, yönetimdeki şahısların ne yaptıklarını bildikleri fikrinin üzerindeki perdeyi nihayet tümüyle yırtıp atmıştır. Pek çoğu yönetimdeymiş gibi yapmaya bile çalışmıyor. Dünya daha iyi bir yere gidecekse bu size bağlı" dedi.
 


Kasımdaki ABD başkanlık yarışı için de eski başkan yardımcısı Joe Biden'a desteğini daha önce açıklayan Obama kısa süre önce sızan bir ses kaydında Trump yönetiminin koronavirüsle mücadelesini "kaotik bir felaket" diye nitelemişti.

Ülkedeki Kovid-19 ölümlerinin çoğunu siyahiler oluşturuyor

Pandeminin siyahiler üzerindeki etkilerine dikkat çeken Obama "Bunun gibi bir hastalık, bu ülkedeki siyahi toplulukların tarihsel olarak mücadele etmek zorunda kaldıkları altta yatan eşitsizliklere ve ilave yüklere ışık tutmuştur. Bunu Kovid-19'un topluluklarımızdaki orantısız etkisinde görebiliriz" dedi.

ABD'de koronavirüs döneminin lise ve üniversite mezunları, online düzenlenen mezuniyet törenini ve burada Obama'nın yaptığı konuşmayı evden aileleriyle birlikte takip etti.

NBA yıldızı LeBron James'in sunumunu yaptığı online mezuniyet törenlerine Jonas Brothers, Megan Rapinoe, Pharrell Williams, Pakistanlı eğitim aktivisti Malala Yousafzai gibi pek çok ünlü isim de katıldı.

Koronavirüs pandemisinde bugüne dek teyitli 1 milyon 507 bin 773 vaka ve 90 bin 113 ölümle en ağır darbe alan ülke olan ABD oldu.

Ülkedeki koronavirüs vakalarında hastaneye kaldırılma ve ölümlerin çok büyük oranını siyahiler oluşturyor.

 

Independent Türkçe, BBC, The Guardian

DAHA FAZLA HABER OKU