RTÜK Başkanı Şahin’in isim vermeden eleştirdiği eski üye Bildirici'den tepki: Belli ki hırsını alamamış

Faruk Bildirici, Ebubekir Şahin’in “Eleştirilerin asıl sebebi, bir üyenin bozguncu tavırları nedeniyle RTÜK üyeliğinin düşürülmesi” sözlerine, “RTÜK’ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hırsını alamamış” yanıtını verdi

"RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu, hiç bir taviz vermeden mücadele ettim" / Fotoğraf: Twitter / @farukbildirici

Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Ebubekir Şahin'in geçtiğimiz günlerde düzenlenen kurul toplantısına katılmaması ve Ülke TV'de Sevda Noyan’ın "ölüm listesi" açıkladığı yayının bu toplantıda gündeme getirilmemesinin yankıları sürüyor.

"Hukuk dışı, bozguncu tavırları sebebiyle RTÜK üyeliğinin düşürülmesi"

İsim vermeden Bildirici'yi eleştiren RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, "Özellikle şahsıma ve kurumumuza yönelik acımasız eleştirilerin asıl sebebinin bir siyasi parti kontenjanından seçilen bir üyenin (F. B.) kanun tanımaz, hukuk dışı bozguncu tavırları davranışları sebebiyle RTÜK üyeliğinin düşürülmesi. Ondan sonra belli bir kesimin adeta kan davası güder gibi şahsımı ve RTÜK’ü hedef aldığı aşikâr" ifadelerini kullanmıştı.

 

ebubekir-şahin-aa.jpg
RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin / Fotoğraf: AA

 

Şahin'in, kendisine ve kurula yönelik eleştirilerin asıl sebebinin Faruk Bildirici'nin üyeliğinin düşürülmesi olduğu iddiasına, Bildirici tepki gösterdi.

CHP kontenjanından üst kurul üyesi olup, RTÜK tarihinde ilk kez gerçekleşen kararla üyeliği düşürülen Faruk Bildirici, Ebubekir Şahin'in isim vermeden kendisini eleştirmesine sosyal medya hesabından yanıt verdi.

"RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu"

Twitter hesabından paylaşımda bulunan Bildirici, "Bu şahsiyet son günlerde kendini ne de güzel sergiliyor! RTÜK'te karşı çıktığım zihniyet buydu, hiç bir taviz vermeden mücadele ettim. RTÜK'ten hukuksuz biçimde beni attırdı ama belli ki hala hırsını alamamış. Yazık" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

 

Ne olmuştu?

Twitter'da İsmail Saymaz'la yaşadığı polemik, Ülke TV ve Sevda Noyan'a verilmeyen cezalar ile haber bültenlerinin yorum yapılmadan sunulmasının gündeme gelebileceğine yönelik sözleriyle gündemden düşmeyen RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, kurulun son toplantısına katılmamıştı. 

Söz konusu toplantıda "Sevda Noyan’ın ölüm listesi" yayının gündeme gelmemesi nedeniyle eleştirilen Şahin kendisini savunmuş, kanallar arasında ayrımcılık yapmadığını ifade etmişti.

Şahin, sonraki toplantılar için haklarında rapor hazırlanacağını söylediği Ülke TV ve Sevda Noyan için ise "Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil" değerlendirmesinde bulunmuştu.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU