Ölü sayısında Avrupa’da birinci dünyada ikinci olan Birleşik Krallık’ta can kaybı artıyor

Birleşik Krallık’ta yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle ölenlerin sayısı 34 bin 466 oldu. Vaka sayısı ise 240 bini geçti

Birleşik Krallık’ta ölü sayısı 35 bine yaklaştı / Fotoğraf: AFP

Birleşik Krallık Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, ülkede son 24 saatte koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 468 kişi daha hayatını kaybederken, toplam sayı 34 bin 466'ya çıktı. Vaka sayısı ise 3 bin 451 artarak 240 bin 161 oldu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Son bir günde 136 bin 486 koronavirüs salgını testi yapılırken, toplam test sayısı mükerrerler dahil 2 milyon 489 bin 563'e yükseldi.

Birleşik Krallık ölü sayısında Avrupa’da ilk sırada

Birleşik Krallık, salgın kaynaklı can kaybı sayısı bakımından Avrupa'da birinci, dünyada da ABD'den sonra ikinci sırada bulunuyor.

İlk etapta "toplumsal bağışıklık kazanılması amacıyla virüsün kontrollü yayılması" stratejisini izleyen Boris Johnson hükümeti, ölü sayısının yaklaşık 300 bin olabileceğine yönelik raporlar ve eleştirilerin ardından geri adım atmıştı.

Birleşik Krallık’ta 23 Mart'ta başlayan kısıtlamalarda 13 Mayıs'ta kısmi gevşemeye gidilerek egzersiz için dışarı çıkışlara yönelik sınırlama kaldırılmış, inşaat ve fabrika işçileri gibi evden çalışmaları mümkün olmayan kişilerin de işbaşı yapmalarına izin verilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU