Star Wars’un Yoda’sı Frank Oz: Duyduğuma göre Bebek Yoda çok şirinmiş

Star Wars filmlerinin çoğunda Yoda’yı seslendirmesiyle bilinen ünlü oyuncu Frank Oz, The Mandalorian’ı izlemediğini söyledi

Ünlü oyuncu, yönetmen ve Yoda’nın sesinin ta kendisi Frank Oz, The Madalorian’ı henüz izlememiş ama Bebek Yoda’nın çok şirin olduğunu duymuş.

Oz, Star Wars filmlerinin çoğunda Yoda’yı seslendirmesinin yanı sıra Yıldız Savaşları: İmparator (The Empire Strikes Back) ve Jedi’nin Dönüşü (Return of the Jedi) filmlerinde karakterin kukla oynatıcılığını da yapmıştı.

Gelgelelim The Mandalorian, Galaktik İmparatorluğun çöküşünden sonra geçtiği için Oz’un Yoda’sıyla Bebek Yoda farklı karakterler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Mandalorian geçen sene yayına başladığında Bebek Yoda karakteri interneti kasıp kavuran bir sansasyon haline geldi. İnternette herhangi bir şeyin ününün birkaç dakikadan uzun sürmesi epey nadir olsa da Bebek Yoda bu işin altından başarıyla kalktı.

Bebek Yoda, The Mandalorian evreninde de son derece talep gören bir figür, öyle ki ilk sezonun finalinde meşhur Madalorian, dizide “Çocuk” (The Child) olarak bilinen Bebek Yoda’yı cani Moff Gideon’ın elinden kurtarıyor.

Dizide Bebek Yoda’nın, Usta Jedi Yoda’yla aynı türün ferdi olduğu biliniyor, bu da herkesin onu ele geçirme niyetinde olmasını açıklıyor olabilir.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Frank Oz, Indiewire’a verdiği bir röportajda The Mandalorian’ı izlemediğini söyledi, izleme hevesinde olduğunu gösterecek bir imada da bulunmadı.

Oyuncunun, kapsamı Star Wars’taki işinin çok ötesinde inanılmaz bir kariyeri oldu. Oz aynı zamanda Miss Piggy’den Fozzie Bear’e çok sayıda ünlü Muppet Show karakterinin de ardındaki isim. Ayrıca Kurabiye Canavarı ve Grover da dahil olmak üzere akıllarda yer etmiş bir dizi Susam Sokağı (Sesame Street) karakterinin de kukla oynatıcılığını yaptı. Oz, Bebek Yoda’yla ilgili düşüncelerini şöyle anlattı:

Bebek Yoda’yla hiçbir alakam yok... Ama çok şirin olduğunu duydum ve Disney’in onunla ilgili geniş bir planı olduğundan eminim... Benim canımı sıkan tek şey insanların tek yaptığım işin Yoda olduğunu sanma ihtimali. Bu his hiç hoşuma gitmiyor.

Frank Oz olmasaydı Yoda, Star Wars’un bu denli simge bir parçası olmazdı. Role büyük bir derinlik ve espri anlayışı kattı. 

Öte yandan bu denli olağanüstü bir kariyer ortaya koymuşken yalnızca Yoda’yla tanınmaktan canının sıkılması kesinlikle anlaşılabilir. Bebek Yoda o kadar tapılası şirinlikte ki Jon Favreau’nun bir vadede sevimlilik ayarını düşürmesi gerekebilir. Ancak Oz’un Yoda’sı şüphesiz daima daha iyi olacak.

The Mandalorian’ın ikinci sezonunun ekim ayında yayımlanması planlanıyor. Ufukta henüz yeni Star Wars filmi görünmezken dizinin yarattığı hayran beklentisi tavan yapmış durumda. 

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU