Cate Blanchett, Yüzüklerin Efendisi’nde bir cüceyi canlandırmak istemiş

Blanchett, Peter Jackson’dan filmde gizli bir rol almayı rica ettiğini anlattı

Cate Blanchett, Yüzüklerin Efendisi (Lord of the Rings) serisinin yönetmeni Peter Jackson’ı kendisine bir cüce rolü verme konusunda ikna etmeye çalıştığını söyledi.

NME'de yer alan habere göre Blanchett, Oscar ödüllü üçleme ve Hobbit serisinde Galadriel’i canlandırmasına rağmen yönetmenden bir rol daha istediğini ve bir cüceyi canlandıracağı ikincil bir rol talep ettiğini açıkladı.

Marc Maron’un WTF podcast’ine röportaj veren Blanchett şunları söyledi:

Peter ve Fran pek çok cücenin de yer alacağı bir ziyafet sahnesi üzerinde çalışıyorlardı. Fikri o kadar sevdim ki. Sakallı kadını hep oynamak istemiştim ve ziyafet masasının etrafındaki cüceleri çekecekleri planda yer alacak tüylü hanım olabilir miyim diye sordum.

Neticede çekim takviminde yaşanan sorunlardan dolayı Blanchett gizli rolü oynayamamış.

Amazon’un, çekimleri şu sıralar koronavirüs nedeniyle duran Yüzüklerin Efendisi dizisinde Galadriel’i Marfydd Clark canlandıracak. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği’ndeki (The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring) olayların çok öncesinde geçecek dizinin zamanı, J.R.R. Tolkien’in anlatısında İkinci Çağ olarak bilinen dönem içinde olacak.

İkinci Çağ üç bin yıldan uzun sürmüş ve Sauron’un ilk yenilgisiyle sona ermişti.

Tolkien’in vakfının getirdiği kurallar dizinin, Peter Jackson’ın film uyarlamalarında anlatılan hikayeyi değiştirmesini ya da kopyalamasını yasaklıyor. 

Son olarak Yeni Zelanda’daki salgın kısıtlamalarının gevşetilmeye başlamasının ardından dizinin çekimlerine yeniden başlanabileceği belirtilmişti.

 

Independent Türkçe, NME

Derleyen: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU