Mad Max: Charlize Theron sette devasa savaş aracını ilk gördüğü anı paylaştı

Mad Max: Fury Road gösterime gireli 5 yıl oldu

Charlize Theron, Mad Max: Fury Road’un setinde canlandırdığı karakter Furiosa’nın “savaş makinasını” ilk kez gördüğü ana ait videoyu paylaştı.

2015’te gösterime giren dördüncü Mad Max filmi George Miller’ın kıyamet sonrası film evrenini 35 yıllık bir aradan sonra hayata döndürmüş, Mel Gibson başroldeki yerini Tom Hardy’e bırakmıştı.

Eleştirmenlerden çok sayıda olumlu yorum alan ve izleyenlerin heyecanını doruğa çıkarıp uluslararası gişede 375 milyon dolar (yaklaşık 2,6 milyar TL) hasılat yapan film, Miller’ın enerjik destanının itici gücünden bir şey kaybetmediğini kanıtladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Mad Max evrenindeki öncelleri gibi Fury Road’un başarısının da kaynağı büyük ölçüde, akıllara durgunluk verecek seviyede tehlikeli dublörlük işleri ve gerçek araçların kullanımını gerektiren devasa ve aksiyon dolu takip sahneleriydi.

Öyle ki War Boys ekibinin yüksek hızlı külüstürlerinden Doof Warrior’ın gitarının sesini duyurmak için dev hoparlörle çevrili aracına ve kötü adam Ölümsüz Joe’nun canavar Gigatruck’ına kadar tüm araçlar pek çok açıdan filmin asıl yıldızlarıydı denebilir.

Öte yandan muhtemelen filmin çıkardığı en simgeleşmiş araç, hikayenin kahramanı Furiosa’nın silah kuleleriyle kaplı ve ek yakıt depolu, süperşarjlı tanker kamyonu “savaş tırıydı.”

Film 2015’te gösterime girdiğinde savaş tırını beyazperdede görmek izleyenler için epey etkileyici olsa da filmin yıldızı Theron’un hatırlattığı gibi araca gerçek hayatta şahitlik etmek çok daha tuhaftı.

Screen Rant'ta yer alan habere göre Fury Road’un vizyonunun 5. yılını anan bir tweet’inde Theron, savaş tırının Fury Road setine çekim için getirildiği anın videosunu paylaştı. Videoda bile aracın gerçekten ne denli ürkütücü bir makine olduğunu görmek zor değil. 

Theron paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Savaş tırımı ilk defa gördüğüm ve George’un bu işte gerçekten de şakası olmadığını anladığım anı asla unutmayacağım.

 


Savaş tırı gerçekten de acayip bir makina ama film için bu canavar modelden tam üç tane üretilmiş.

Hatta birinin bir aksiyon sahnesi için haşat edilmiş olması daha da çılgınca.

Gerçekliğe olan bu olağanüstü adanmışlık, aklındaki vizyona erişmek ve bunu izleyiciye mümkün olduğunca derinden hissettirmek için dur durak bilmeyen Miller’ın yönetmenliğinin alameti farikası. 

Fury Road’ın yapım tasarımcısı Colin Gibson, filmi çok daha az gerçekçi ve sırtını çoğunlukla bilgisayarlı özel efektlere dayayan Hızlı ve Öfkeli (Fast & Furious) serisiyle kıyaslarken tam da bu noktaya işaret etmişti. 

Miller ve ekibinin sinematik deneyim için ortaya çıkardığı (ve çoğunlukla yok ettiği) olağanüstü şeyler Mad Max: Fury Road’un vizyona girmesinden 5 yıl sonra hala hayranların dudağını uçuklatıyor.

Fury Road 5 sene önce gösterime girdiğinde bir şeyi kanıtladıysa, o da Miller’ın aksiyon filmlerinin hakiki ustası olduğu ve günümüzdeki diğer pek çok aksiyon filmi yönetmeninin, 70’lerinde olmasına rağmen Miller’ın gerisinde kaldığıydı.

Üstelik Miller işinin henüz bitmediğini açıkladı. Evreni bir önbölüm filminde, genç Furiosa rolünde Anya Taylor-Joy’la tekrar yönetmek istediğini açıkça belirtti.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU