Eski Başbakan Yatsenyuk: Putin, Ukrayna medyasının yüzde 50’sini kontrol ediyor

Eski Ukrayna Başbakanı Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Putin’in Ukrayna medyasının yarısını kontrol ettiğini ileri sürdü

Eski Başbakan Yatsenyuk: Putin, Ukrayna medyasının yüzde 50’sini kontrol ediyor / Fotoğraf: Reuters

Eski Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna medyası üzerinde etkili olduğunu söyledi. 

Bilgi yönetiminin günümüzde sıklıkla kullanılan bir yöntem olduğunu belirten Yatsenyuk, “Bazı ülkelerde artık yalanların özgürlüğü hakim. Aynı şey Ukrayna'da da var. Putin, Ukrayna basının yüzde 50’sini kontrol ediyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Yatsenyuk, "Bu da demektir ki Putin, Ukraynalıların yarısının kalbini ve aklını kontrol edebiliyor. Bu acil müdahale edilmesi gereken bir konu” dedi.

Arseniy Yatsenyuk, 2014-2016 yılları arasında Ukrayna’da başbakanlık yaptı.

Yatsenyuk görevde olduğu dönemlerde, mecliste konuşma yaparken muhalif milletvekilleri tarafından kucaklanarak kürsüden indirilmesi, canlı yayında istifasını açıklaması, halk tarafından tavşana benzetildiği için kameralar önünde kendisine havuç hediye edilmesi gibi ilginç konularla birçok kez dünya medyasında gündeme gelmişti.

Rusya menşeili sitelere giriş yasağı 3 yıl daha uzatıldı

Öte yandan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy tarafından imzalanan kararname ile Rusya Federasyonu menşeili sosyal medya sitelerine girişlere ilişkin yasak 3 yıl daha uzatıldı. 

Ayrıca imzalanan başka bir kararname ile 377 fiziksel ve 235 hukuksal başlık altında toplam 612 yeni ambargo kararı imzalanarak Rusya merkezli televizyon kanallarına, üniversitelere, müzelere ve enstitülere de 3 yıl ambargo uygulanmasına kara verildi.

 

Independent Türkçe, İHA
 

DAHA FAZLA HABER OKU