Unai Emery, başarısızlığın faturasını Mesut Özil'e kesti: Tavrı ve gösterdiği bağlılık seviyesi yeterli değildi

Arsenal'ın eski teknik direktörü Unai Emery, kötü giden süreçle ilgili Mesut Özil'i sorumlu tutarak, "Ona karşı her zaman pozitif oldum, onu hep dahil etmek istedim ama takındığı tavır ve gösterdiği bağlılık seviyesi, hiç yeterli değildi" dedi

Unai Emery - Mesut Özil / Fotoğraf: Reuters

Bir dönem İngiltere Premier Lig ekiplerinden Arsenal'da teknik direktörlük görevini yürüten İspanyol çalıştırıcı Unai Emery'nin hedefinde Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil vardı.

En son 28 Kasım'da UEFA Avrupa Ligi'nde oynanan Eintracht Frankfurt maçında takımın başında yer alan Emery, kötü giden süreçle ilgili Mesut Özil'i eleştirerek, şu ifadeleri kullandı:

Özil ile ilgili elimden geleni yaptım. Kariyerim boyunca yetenekli oyuncular her zaman benim favorilerim olmuşlardır. Onlar da benimleyken en iyi dönemlerini geçirmişlerdir. Ona karşı her zaman pozitif oldum, onu hep dahil etmek istedim ama takındığı tavır ve gösterdiği bağlılık seviyesi, hiç yeterli değildi.

Özil'in çalışma seviyesini de eleştiren Emery, eski öğrencisini "agresiflikten yoksun ve etrafındaki oyunculara bel bağlayan bir oyuncu" olarak nitelendirdi.

Mesut Özil'in Arsenal'da takım kaptanlardan biri olabileceğini ancak takım arkadaşlarının buna engel olduklarını ileri süren Emery, "Bağlılık seviyesi kaptan olmayı hak edecek düzeyde değildi. Bu benim kararım değil, oyuncuların kararıydı" dedi.

 

Emery-Özil-Reuters1.jpg
Unai Emery yönetimindeki Arsenal, bu sezon Premier Lig'de oynadığı 13 maçta 4 galibiyet elde etti / Fotoğraf: Reuters

 

Arsenal'ın eski teknik direktörü, Koscielny, Monreal ve Aaron Ramsey'nin takımdan ayrılması ve yönetimin bazı kararlarına da değinerek, "Kulübe geldiğimde Ramsey'in çok önemli olacağını gördüm. Sahanın ve soyunma odasının lideriydi ve kalmak istiyordu. Yeni bir kontrat için pazarlık yapmak istedi ama anlaşamadılar" değerlendirmesinde bulundu.

Emery yönetimindeki Arsenal, Premier Lig'de bu sezon oynadığı 13 maçta 4 kez sahadan galibiyetle ayrılırken, 6 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşadı. Söz konusu maçlarda rakiplerine 18 gol atan Emery'nin öğrencileri, kalesinde 19 gol gördü.

UEFA Avrupa Ligi'nde Arsenal Teknik Direktörü olarak bu sezon 5 kez sahaya inen Emery, 3 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet elde etti. Avrupa arenasında rakiplerine 12 gol atan Arsenal, 5 gol yedi.

Arsenal Kulübü, 29 Kasım'da internet sitesinden yaptığı açıklamada ile Unai Emery ve teknik ekibinin görevine son verildiğini açıklamıştı.

 

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU