CHP Sözcüsü Öztrak: Reis takada olur, bu ülke ise koskoca transatlantik

Öztrak, normalleşme adımlarının Koronavirüs Bilim Kurulu tarafından değil, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilmesinden, ekonomiye ve TBMM’nin halen kapalı tutulmasına kadar birçok konuda iktidarı eleştirdi

Faik Öztrak, açıklamasında iktidara eleştiriler yöneltti / Fotoğraf: AA

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak Öztrak, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

İlk olarak sözü koronavirüsle mücadeleye getiren Öztrak,Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın etrafında Türkiye'nin en iyi profesörlerinden, doçentlerinden oluşan Bilim Kurulu bulunmasına karşın bakanlığın ve Bilim Kurulu’nun, alışveriş merkezlerinin açılıp açılmayacağına, futbol maçlarının yapılıp yapılmayacağına, Ramazan Bayramı'nda sokağa çıkılıp çıkılmayacağına karar veremediğini öne sürdü.

Berat Albayrak üzerinden ekonomi eleştirisi

İşsize, işçiye, esnafa, sanayiciye, çiftçiye salgın sürecinde kol kanat gerilmediğini öne süren Öztrak, dolar kurundaki, çeyrek altındaki, sarımsak, patates, soğandaki artışı gören vatandaşın "Damat Berat, halimiz berbat" dediğini iddia ederek, geçen ay 45 milyar lira bütçe açığı verildiğini öne sürdü.

"Milletin derdini çözemediği için CHP’yle uğraşıyor”

Salgının ilk günlerinden beri hükümete yol göstermeye çalışmalarına rağmen hükümetin başının mahallenin kabadayısı gibi davrandığını öne süren Öztraki, “Milletin derdine derman olamadığının üstünü örtmek için CHP'yle ve onun belediye başkanlarıyla uğraşıyor. Millet, salgında bir başına kaldı” dedi.

Pazartesi günü krizden çıkışın yol haritası açıklanacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun bu pazartesi günü krizden çıkışın yol haritasına dair önemli açıklamalar yapacağını söylediğini öne süren Öztrak,  bazı HDP'li belediye başkanlarının görevden alındığının hatırlatılması üzerine Öztrak, seçimle gelenin seçimle gitmesi gerektiğini belirtti.

“Bütün meclisler açıkken TBMM’nin kapalı olması kabul edilemez”

TBMM Başkanı Mustafa Şentop'un, meclisin çalışmalarına ara vermesi kararının TBMM Başkanın yetkisinde olmadığı, Genel Kurulda milletvekillerince kararlaştırıldığını belirttiğinin aktarılması üzerine Öztrak, şunları kaydetti:

Meclisin ne zaman toplanıp, ne zaman dağılacağı TBMM Başkanı'nın iradesine tabi değildir. Sarayın iradesiyle belirleniyor. Bütün dünyada meclisler bu kriz ortamında milletin derdine deva olmak için açıkken, Türkiye'de Meclis'in kapalı olması kabul edilebilir bir husus değildir.

Öztrak, ayrıca CHP'nin her an genel seçim olacakmış gibi hazır olduğunu, partilerinin seçim beyannamelerinin de hazır olduğunu belirtti

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU