Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hain saldırının bedeli bu alçaklara ödetilecektir

Erdoğan, Van'da PKK tarafından Vefa Sosyal Destek Grubu'na düzenlenen saldırıya ilişkin "Hain saldırı, terör örgütünün perdeler arkasına saklanmaya çalışılan menfur yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir" ifadelerini kıllandı

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van'ın Özalp ilçesinde PKK tarafından Vefa Sosyal Destek Grubu'nu taşıyan araca yönelik saldırıya tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Erdoğan, "Bu hain saldırının bedeli bu alçaklara ödetilecektir" ifadelerini kullandı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Erdoğan, "Canımıza kast eden teröristlere ve onların destekçilerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı, şunları yazdı:

"Dün Van'ın Özalp ilçesinde terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen Vefa Sosyal Destek Grubu görevlilerine yönelik hain saldırı, terör örgütünün perdeler arkasına saklanmaya çalışılan menfur yüzünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.

Hainliklerine her gün bir başkasını ekleyen, aziz milletimizin tüm değerlerine saldıran; birliğimize, beraberliğimize ve canımıza kast eden teröristlere ve onların destekçilerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz.

Saldırıda şehit olan Vefa Sosyal Destek Grubu çalışanı kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bugüne kadar olduğu gibi bu hain saldırının da bedeli bu alçaklara ödetilecektir"

 

Ne olmuştu?

Van'da dün Kovid-19 tedbirleri kapsamında karantinaya alınan Eğribelen Mahallesi'ne yarım götüsren Vefa Destek Grubu'na saldırı düzenlenmişti.

Saldırı, grup mahalleden dönerken uzun namlulu silahlarla düzenlenmişti.

Valilik, yaptığı ilk açıklamada saldırının bir araç içerisinden kişi veya kişilerce yapıldığını açıklamış, bölgede geniş kapsamlı operasyon başlatıldığı bildirilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU