HDP’li Koç: AVM’ler açık ama en önemli kurum olan meclis kapalı

Halkların Demokratik Partisi Ağrı Milletvekili Koç, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kapalı olmasını eleştirdi

HDP'li Koç: AVM’ler açık TBMM kapalı / Fotoğraf: AA

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Ağrı Milletvekili Abdullah Koç, mecliste düzenlediği basın toplantısında 15 Mayıs’ın “Kürt Dil Bayramı” olduğunu söyledi.

10-16 Mayıs'ın da Engelliler Haftası olduğunu anımsatan Koç, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında KHK'lerle ihraç edilenlerin arasında engellilerin de bulunduğunu ve çok zor durumda olduklarını ifade etti.

Koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin hükümet tarafından bilgi akışının olmadığını ve hükümetin bilgiyi kendisine sakladığını ileri süren Koç, koronavirüsle mücadelenin herkesin el birliği ile yapması gereken bir alan olduğunu belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Salgının kimseyi ayırt etmediğini, hükümetin elindeki bütün veri ve bilgiyi herkesle paylaşması gerektiğini vurgulayan Koç, sadece Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün vefat eden kişiler ve vakalara ilişkin sayıları verdiğini, onun dışında istatistiki hiçbir bilgi ve verinin aktarılmadığını kaydetti. 

AVM'lerin 11 Mayıs'ta açıldığını anımsatan Koç, devamında şu ifadelere yer verdi:

AVM'leri açıyorsunuz fakat en önemli kurumların başında yer alan ve Türkiye'de kesinlikle çalışmaya ara vermemesi gereken en önemli kurum Meclis şu anda kapalı. AVM'ler açık meclis kapalı. Kadın cinayetleri son derece artmış durumdadır. Hak ihlalleri var. Adliyeler 15 Haziran'a kadar ara vermiş durumda ve kapalı. Biz bu çelişkiyi anlamış değiliz. Böyle bir çelişki neden hükümet tarafından yürütülüyor? Madem normalleşiyoruz, AVM'leri açıyorsunuz neden o zaman Meclisi açmıyorsunuz? Meclis Başkanı, 'yapılacak bir iş yok' diyor. Nasıl yapılacak bir iş yok? Türkiye ekonomik krizin kıskacında.

 

Independent Türkçe, AA 


 

DAHA FAZLA HABER OKU