Mike Tyson'dan yıllar sonra gelen itiraf: Birisinin kulağını ısırdım diye 3 milyon dolardan fazla kazanmam çılgınca değil mi?

Chicago Bulls'un eski basketbolcusu Dennis Rodman, efsane boksör Mike Tyson'ın Hotboxin' isimli podcast yayınına katıldı. Tyson, Holyfield'ın kulağını ısırdığı olayı, Rodman ise Kuzey Kore lideri Kim Jong Un'un ile yaşadıklarını anlattı

Mike Tyson, WBA, WBC ve IBF şampiyonluk kemerlerini kazanan ilk ağır sıklet boksör olmuştu / Fotoğraf: AP

Eski dünya ağır sıklet boks şampiyonu Mike Tyson, Hotboxin' isimli podcast yayınında Chicago Bulls'un eski oyuncusu Denis Rodman'ı konuk etti.

Rodman yayında, Kuzey Kore'ye yaptığı ilk ziyareti ve Kim Jong-Un ile yaşadıklarını şöyle anlattı:

İmza dağıtıp, basketbol oynarım diye düşünüyordum. Kim Jong Un, seksi kızların olduğu ve votka içeceğimiz bir akşam yemeğine gideceğimizi söyledi. Sonra kafayı bulduk, o şarkılar söylemeye başladı, konuşuyordu ama ne söylediğinden bir şey anlamıyordum.

 

Rodman-Kim Jong-Un-Reuters.jpg
Denis Rodman-Kim Jong-Un / Fotoğraf: Reuters

 

Oynadığı bir maçın ardından Kim Jong-Un'un kendisini selamladığını ancak o ana dek onun ülkenin lideri olduğunu bilmediğini söyleyen Rodman, şu ifadeleri kullandı:

Kuzey Kore hakkında hiç bir şey bilmiyordum. Bana 'ülkemi beğendin mi' diye sordu. Ben de evet güzel dedim. Sonrasında 'Michael Jordan'ı davet ettik ama gelemedi, bunun üzerine seni çağırdık' dedi.

Kuzey Kore'nin askeri sistemlerini ve füzelerini gördüğünü aktaran Rodman "Ancak Kim Jong-Un ile hiç siyaset konuşmadık. Çünkü ben oraya sporu getirmek için gitmiştim" değerlendirmesini yaptı.

 

Tyson Holyfield-AFP1.JPG
Mike Tyson'ın Evander Holyfield'ın kulağını ısırması unutlamayacaklar arasında yer alıyor / Fotoğraf: AFP

 

"Birisinin kulağını ısırdım diye 3 milyon dolardan fazla kazanmam çılgınca değil mi"

53 yaşındaki eski dünya şampiyonu boksör Mike Tyson ise 1997'de Evander Holyfield ile yaptığı unvan maçının üçüncü raundunda rakibinin kulağını ısırarak kopardığı olayla ilgili itirafta bulundu. 

Ringde yaptığı hareketin ardından diskalifye olan ve ardından 3 milyon dolar para cezasına çarptırılarak uzun süre maçlardan da men edilen Tyson, aldığı cezanın kendisini sıkıntıya düşürmediğini kaydederek, şu itirafı yaptı: 

Yaşanan olay nedeniyle çok daha fazlasını kazandım. Birisinin kulağını ısırdım diye 3 milyon dolardan fazla kazanmam çılgınca değil mi?

Tyson, Holyfield'in kulağını ısırdıktan sonra aldığı men cezası nedeniyle boksa uzun süre ara vermek zorunda kalmıştı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Efsane boksör, ringlere çıkmadığı dönemde televizyon programlarına özel olarak davet edilmiş, çıktığı yayınlardan da yüksek paralar kazanmıştı. 

Holyfield, 90'larda iki kez karşı karşıya geldiği Tyson'a müsabakalarda yenilmemişti.

Mike Tyson, 11 Haziran 2005'te Washington'da karşılaştığı İrlandalı Kevin McBride ile yaptığı müsabakanın ardından boksa veda etmişti. 

 

Independent Türkçe, Skorer

DAHA FAZLA HABER OKU