Dünyaca ünlü müzelerin kapılarını aralayan 5 YouTube kanalı

Louvre Müzesi, Kahire Mısır Müzesi, Washington Doğa Tarihi Müzesi ve diğer pek çok müzeyi sanal ziyaret etmek mümkün

(Wanderlust Travel Videos)

Youtube’da pek çok kanal; dünyaca ünlü müzeleri, şehirleri ve tarihi yapıları 360 derece ya da 4K seçeneklerle sanal ortamda gezmeye olanak sağlayan içerikler sunuyor.

Philips TV, bu dönemlerde gezip deneyimleyebileceğiniz dünyaca ünlü müzeler ve manzaraları paylaşan Youtube kanallarından oluşan bir seçki hazırladı.

Wanderlust Travel Videos:

Özellikle Avrupa’nın popüler yerlerini ve manzaralarını 4K seçenekle turlamayı sağlayan kanal, Paris’teki Louvre Müzesi gezisini de iki bölüm olarak kanalında paylaşıyor. Kanalda, dünyaca ünlü parkları da gezmek mümkün.

https://www.youtube.com/channel/UCYulrOk4EbqL833oETw0bWQ

Prowalk Tours:

Dünyanın dört bir yanından çarpıcı manzaraları dron çekimleriyle sanal gezi formatında paylaşan Prowalk Tours, İtalya’nın güneyinde yer alan Paestum Antik Kenti’ni, Kahire Mısır Müzesi’ni ve Keops Gemisi’ni 4k/60 fps seçenekle sanal ortamda gezme imkanı tanıyor. Kanalda İtalya’nın meşhur kenti Venedik’i de gezebilmek mümkün.

https://www.youtube.com/channel/UCNzul4dnciIlDg8BAcn5-cQ  

Travel with Camera:

Birinci şahıs kamera formatını 4K kalitesiyle sunan YouTube kanalı; Washington Doğa Tarihi Müzesi’ni ve merkez tren istayonunu deneyimleme imkanı sunuyor. Kanalda Washington kentinin Dupont bölgesi de sanal bisiklet turuyla gezilebiliyor.

https://www.youtube.com/channel/UCS3OVlD0SqznNM4-ZGZwB6w

Mütter Museum of the College of Physicians of Philadelphia:

Philadelphia Hekimler Koleji’nde yer alan Mütter Müzesi’ne ait olan YouTube kanalı; tıp tarihine ait ilginç bilgileri, müze eğitmenleri ve akademisyenler aracılığıyla kısa videolar olarak izleyiclere sunuyor. Kanalda Küratör Anna Dhody’nin rehberliğinde Mütter Müzesi’ni de gezip görmek mümkün.

https://www.youtube.com/channel/UCY1P41HEck4KuuludCMUcFQ

Ambient Walking

Birinci şahıs kameradan uzun yürüyüşleri yüksek kalitede yayımlayan kanalda; Japonya’daki Kasuga-Taisha Mabedi, Kyoto Kraliyet Sarayı ve Moğolistan’ın başkenti Ulanbatur yürüyerek gezilebilir. Kanalın içerikleri arasında Londra’daki British Museum ve Abu Dhabi’deki Louvre Müzesi gezisine de katılmak da mümkün.

https://www.youtube.com/channel/UCvUJkGPWzj100gTHN2AJopA

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU