Karamollaoğlu: Milletin canı ve cebi yanıyor, iktidar halka IBAN gönderiyor

Saadet lideri Karamollaoğlu, hükümetin ekonomi politikalarını eleştirdi

Fotoğraf: AA (Arşiv)

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ekonomideki gidişatın iç açıcı olmadığını belirten Karamollaoğlu, “Bakınız dolar 7 lirayı geçti tekrar 7’nin altına düştü. Doların 7 liranın altına düşmesi ekonominin düzelmesi manasına gelmez. Türkiye’nin yurt dışında itibarı kalmadı, ekonomide alınan kararlar Türkiye’nin ekonomide kendi kendine yetmeyecek bir ülke olduğunu gösteriyor” dedi.

Belediyelerin sosyal yardımlarının engellenmesini eleştiren Karamollaoğlu, “Hala belediyelerin yardımlarını engelliyorsunuz, Allah’tan korkun ya. Böyle çifte standart olur mu? Muhalif belediyelerin hesaplarına el konuluyor. Maaşlarını ödemelerine fırsat verilmiyor. İktidar maliyeden gidecek paralara, iller bankasından gidecek paralara el koyuyor. Bu mantık doğru değil” ifadelerini kullandı.

“IBAN istemesi gereken iktidar millete IBAN gönderdi”

“Bu iktidar parayı yıllarca betona gömdü, ‘İtibardan tasarruf olmaz’ diyerek israfın önünü kesmedi. Sonuç ne? Bu krizde milletten İBAN istemesi gereken iktidar millete İBAN gönderdi” diyen Karamollaoğlu şunları söyledi:

Toplanan para 2 milyar liraya ancak ulaşmış. 29 Nisan’da Yap İşlet Devret projeleri kapsamında ödenen garanti tutarı 3.2 Milyar lira. Allah’tan korkmak lazım, bu milletin parası bu kadar kolay çarçur edilmemeli. Sadece Körfez köprüsü ve Gebze-İzmir Otobanı ödemesi 2.6 Milyar lira.

Milletin canı yanıyor, cebi yanıyor. İktidar ise yaşanan ekonomik sıkıntıyı maskelemenin derdinde. Neymiş efendim, askeri darbe söylentileri varmış, kenetlenmek lazımmış. Sanki böyle bir şey varmış gibi televizyonlarda herkes bunu konuşuyor. Darbe konuşularak önlenemez, darbe olma ihtimalini şahsen görmüyorum


Noyan’ın sözlerine tepki: Katliamdan bahsediyor, savcıların eli-kolu bağlı

Sevda Noyan’ın Ülke TV yayınındaki sözlerini eleştiren Karamollaoğlu, “Kimlerin hakkından geleceğimizin sitemizin içinde liste yaptık demesi kadar büyük bir alçaklık olmaz. İktidar bununla alakalı tek bir adım atmış gözükmüyor. Hemen soruşturma başlatılmalı, katliamdan bahsediyoruz katliamdan… ‘Liste yaptık biz, kimleri katledeceğimizi biliyoruz’ diyor. Bu ne biçin bir insanlık? Ne yazık ki bizim savcılarımız elleri kolları bağlı bekliyor. Başkası kazara böyle bir şey yapsa ayağa kalkarlardı” şeklinde konuştu.

AVM’lerden önce adliyeler açılmalıydı

Koronavirüs salgınında ikinci dalganın gelmesinden endişe duyduğunun altını çizen Karamollaoğlu, “İktidarın kendi şahsi görüşü doğrultusunda değil, Bilim Kurulu tavsiyeleri yönünde karar verilmelidir. AVM’lerin açılması önemli ama adalet mekanizmasının açılması da bir o kadar önemli. Bu sebeple adliyeler açılmalıdır. Bir normalleşme varsa önce adalet kurumunun işleyişi rayına oturtulmalıydı. Tedbirler gevşerken camilerimizi içinde gerekli tedbirler ele alınmalıdır. Uzun zamandır ezanları dinliyoruz ama camide namaz kılamıyoruz. Özellikle Cuma namazlarını eda edememenin hüznü var milletimizde” dedi.


Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU