Rusya’da tecavüz şikayetiyle polise giden iki kadın, "koronavirüs tedbirlerini ihlal"le suçlandı

Ancak yetkililerin iki mağduru cezalandırmayı da reddettiği bildirildi

 Rusya'da son 11 gündür 10 bin ve üzerinde günlük vaka sayısı bildiriliyor (AFP)

Sibirya polisinin sokakta tecavüze uğradığını bildiren iki genç kadını evde kalma emirlerine uymadıkları gerekçesiyle mahkemeye sevk ettiği kaydedildi.

Yerel basında yer alan haberlere göre ismi verilmeyen 17 ve 18 yaşındaki iki genç kadın, 22 Nisan'da Krasnoyarsk şehrindeki bir devriyeye saldırıya uğradıklarını anlattı.

Kadınlar bunun ardından koronavirüs salgını nedeniyle uygulanan tecrit önlemlerine uymamakla suçlandı.

Ancak bölgesel koronavirüs görev gücünün Çarşamba günü yaptığı açıklamaya göre yetkililer, iki mağduru “yaşamlarına ve sağlıklarına yönelik tehditler nedeniyle polise başvurdukları için” cezalandırmayı reddetti.

Polis teşkilatından yapılan açıklamada konuyla ilgili şu ifadelerin yer aldığı aktarıldı:

Tanımadıkları bir adam kadınları tehdit ederek cep telefonlarını ve mücevherlerini çaldı, sonra her ikisine de cinsel şiddet uyguladı ve gözden kayboldu.

Sabıka kaydında başka cinsel suçların da yer aldığı aktarılan 65 yaşındaki adamın yakalandığı bildirildi. The Moscow Times’ın haberine göre o da tecrit kurallarını ihlal etmekle suçlanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Koronavirüs tedbirlerini ihlal etmek, bin rubleye (yaklaşık 95 TL) kadar para cezasıyla sonuçlanabiliyor.

Salı günü itibarıyla bin 428 koronavirüs vakası bulunan Krasnoyarsk bölgesinde, 1 Nisan'dan bu yana koronavirüs tedbirleri uygulanıyor.

Yetkililer, bölgede bulunan büyük altın madeninde virüsün yayılmasının ardından kısıtlamaları gevşetme planlarını ertelemişti.

 

Independent Türkçe, The Moscow Times

DAHA FAZLA HABER OKU