Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı: Kovid-19'un Vuhan'daki laboratuvardan çıkmış olma potansiyeli var

Güvenlik Danışmanı O'Brien, binlerce kişinin ölümüne neden olan salgınla ilgili olarak, “Virüsün bir canlı hayvan pazarından çıktığını söylüyorlar” bilgisini paylaştı

Fotoğraf: AA

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Robert O'Brien, "Kesinlikle, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olma potansiyeli var” dedi.

“Virüsün bir canlı hayvan pazarından çıktığını söylüyorlar” hatırlatması yapan O'Brien, “Her iki durumda da bu Çinliler için iyi bir şey olmaz" ifadelerini kullandı.

O'Brien, Beyaz Saray'da gazetecilere açıklamalarda bulundu ve soruları yanıtladı.

Çin'e yönelik Kovid-19 konusunda yapılacak bir soruşturma için zaman veremeyeceğini vurgulayan O'Brien, şöyle konuştu:

Kesinlikle, virüsün Vuhan'daki bir laboratuvardan çıkmış olma potansiyeli var. Virüsün bir canlı hayvan pazarından çıktığını söylüyorlar. Her iki durumda da bu Çinliler için iyi bir şey olmaz. Çin'deki canlı hayvan pazarlarında hayvanlara işkence ediliyor ve buradaki durum çok pis. Buralara ilişkin videoları izlerseniz, durumun ne kadar hayret verici ve korkunç olduğunu görürsünüz.

“Virüsün Vuhan’dan geldiğini biliyoruz”

Virüsün laboratuvarda çıktığı iddialarına ilişkin ellerinde kanıt olup olmadığına ilişkin soruya yanıt veren O'Brien, "Bu virüsün Vuhan'dan geldiğini biliyoruz" açıklamasını yaptı.

O'Brien, son 20 yılda Çin kaynaklı 5 salgının dünyayı etkilediğini de anımsattı.

Çin yalanlıyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Cao Licien, Kovid-19’un, "ortaya çıktığı Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde bulunan bir laboratuvardan sızdırıldığı" iddiasına ilişkin, "Size hatırlatmak istiyorum ki Dünya Sağlık Örgütü yetkilileri birçok defa Kovid-19 virüsünün laboratuvarda üretildiğine dair herhangi bir kanıt olmadığını belirtti" demişti.

Dünya genelinde tanınmış çok sayıdaki bilim adamının "virüsün sözde laboratuvardan sızdırıldığı söylemlerinin" bilime dayanmadığını düşündüğünü aktaran Cao, salgın hastalığının insanlığın ortak düşmanı olduğunu belirtmişti.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU