Gül: Yargı alanındaki tedbirler bayram sonrası yumuşatılacak

Adalet Bakanı Gül, normalleşme süreciyle ilgili adliye, ceza infaz kurumları ve noterlikler için bir yol haritası çizildiğini ifade etti

Fotoğraf: AA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, yargı alanındaki yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Normalleşme sürecine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gül, “Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi artık yeni normal var. Hukuk devleti idarenin tüm eylemlerinde ölçülü olması demektir” dedi.

Gül şunları kaydetti:

Yeni normalleşmede 4 koldan çalışmalarımızı planlıyoruz. İçinde bulunduğumuz adalet idealimiz hiçbir zaman durmadı, değişmedi. Adliyeler, ceza infaz kurumları ve noterlikler için bir yol haritası çizilmiştir. Yine bir yol haritası çalışması yapılmıştır. Bayramdan sonra tüm uygulamalar yumuşatılacaktır.

Bilim Kurulu'nun önerileriyle normalleşme adımları atılacağını ifade eden Gül, koordinasyon toplantılarında da ortak fikirlerin bulunacağını belirtti.

Hukuk reformu çalışmaları

Yargı alanındaki reform stratejilerine ilişkin açıkalama yapan Gül, "Sayın Cumhurbaşkanımız Yargı Reformu Strateji Belgesi'nin hayata geçmesi için gerekli desteği vermiştir" dedi.

Gül, taahhüt edilen tüm reformların hayata geçirmek için gayret gösterildiğini ifade ederek, "Yaptığımız ve yapmaya çalıştığımız tüm çalışmalar hukukun üstünlüğüne dayanarak, vatandaş odaklı çözüm üretmek içindir" diye konuştu.

 

Ayrıntılar geliyor...

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU