Asya kökenli muhabirle tartışıp basın toplantısını yarıda kesen Trump: Bu soruyu Çin'e sor

Trump Beyaz Saray'daki basın toplantısında eleştirel soru soran basın mensubuyla tartıştı. Demokratlar'ın aday adayı olarak başkanlık yarışından geçen ay çekilen Vermont Senatörü Bernie Sanders, "Trump bir korkak" dedi

Trump bazı kesimlerce cinsiyetçi ve ırkçı davranmakla suçlandı (Reuters)

ABD'deki koronavirüs pandemisi sırasında kendisini ve yönetimini eleştiren basın mensuplarına yönelik sert tutumuyla gündeme gelen Başkan Donald Trump yine gazetecilerle tartıştı.

Bu kez CBS News'ten Weijia Jiang ve CNN muhabiri Kaitlan Collins ile tartışan Trump, Beyaz Saray'ın Rose Garden (Gül Bahçesi) bölümündeki basın toplantısını aniden bitirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)


Toplantının soru cevap kısmında söz alan Jiang, Trump'a neden ABD'de yapılan koronavirüs test sayısına vurgu yaptığını sorarak şu ifadeleri kullandı:

Siz birçok kez ABD'nin test konusunda diğer tüm ülkelerden daha iyi iş çıkardığını söylediniz. Bu neden önemli? Her gün Amerikalılar yaşamlarını kaybederken ve her gün yeni vakalar görülürken bu neden sizin için bir küresel yarışma?"

"Bu soruyu Çin'e sor"

Trump'ın buna yanıtı "Dünyanın her yerinde hayatlarını kaybediyorlar. Belki de bu soruyu Çin'e sormalısın. Bana sorma. Bu soruyu Çin'e sor. Onlara bu soruyu sorduğunda çok tuhaf yanıtlar alabilirsin" oldu.

Trump başka bir soru için söz verirken Çin doğumlu olan ve 2 yaşından beri ABD'de yaşayan CBS News muhabiri Jiang araya girip "Neden özellikle bana bunu söylüyorsunuz?" diye sordu.

Trump ise "edepsiz sorular soran herhangi birine bu yanıtı vereceğini" söyledi. Jiang'ın buna yanıtı da "Bu edepsiz bir soru değil. Neden önemli?" oldu.
 


Ardından basın toplantısına devam eden Trump'ın soru almayı sürdürürken CNN muhabiri Kaitlan Collins daha önce kendisine söz verildiğini hatırlatarak "Sayın Başkan bana işaret etmiştiniz" dedi.

Trump ise "Sana işaret ettim ve sen yanıt vermedin. Sıradaki" dedi. 

Collins soruları olduğunu belirterek meslektaşı Jiang'ın sözünü tamamlaması için beklediğini açıkladığı sırasında Trump aniden basın toplantısını bitirerek alanı terk etti.

"Trump bir korkak"

Diğer yandan iki Beyaz Saray çalışanında koronavirüse rastlanaması sonrası toplantıda gazetecilerin çoğunun maske taktığı gözlendi.

Trump ise daha önce olduğu gibi maske takmamayı sürdürdü. Trump'ın toplantıdaki davranışları kamuoyunda da sertçe eleştirdi.

CNN'den Wolf Blitzer "Başkan, Rose Garden'deki bir saatlik toplantısını çok ama çok çirkin şekilde bitirdi" dedi. 

Vermont Senatörü eski başkan aday adayı Bernie Sanders da Twitter'da görüntüleri paylaşarak "Çok üzücü. Trump güçlü hissetmek için başkalarını ezen bir korkak" ifadelerini kullandı.

 

Independent Türkçe, AP, CNN

DAHA FAZLA HABER OKU