Koronavirüs dünyanın en uzun soluklu çizgi dizisini de vurdu

Sazae-san’ın prodüksiyonu pandemi nedeniyle durdu

Dizi 2013’te en uzun süredir yayında olan animasyon dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi (AFP)

Dünyanın en uzun ömürlü çizgi dizisinin milyonlarca Japon seyircisi, pandemi nedeniyle önümüzdeki haftadan itibaren bölüm tekrarlarıyla yetinmek zorunda kalacak.

1969’dan bu yana her pazar yayımlanan, banliyöde yaşayan Japon ev kadını Sazae ve geniş ailesinin inişli çıkışlı gündelik hayatını konu alan “Sazae-san,” çok sayıda kuşağın tanık olduğu bir aile hikayesi.

Pazar günleri 18.30’dan itibaren yalnızca yarım saatlik bir yayın zamanı olmasına rağmen bazı değerlendirmelere göre dizi hala Japonya genelindeki seyircinin yüzde 10’unluk diliminden talep görüyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Merhum yazar Machiko Hasegawa’nın dört karelik çizgi hikaye köşesinden uyarlanan dizi 2013’te en uzun süredir yayında olan animasyon dizisi olarak Guinness Rekorlar Kitabı’na girdi. Rekor daha önce The Simpsons’a aitti.

Reuters'ta yer alan habere göre Fuji Medya Holding’in birimlerinden Fuji TV sözcüsü, ekonomileri küresel düzeyde etkileyen petrol krizinin yaşandığı Şubat 1975’ten bu yana ilk kez bölüm tekrarı yayımlayacağını açıkladı.

Uluslararası düzeyde kıyaslandığında Japonya’da onaylanmış koronavirüs vakaları ve ölümleri nispeten düşük olmasına rağmen, dünyanın üçüncü büyüğü olan Japonya ekonomisi salgının küresel düzeyde neden olduğu sonuçlardan ciddi darbeler aldı ve yılın ikinci çeyreğinde resesyona girmesi bekleniyor.

Hükümetin bu ay virüsün yayılmasını yavaşlatmak amacıyla ülkedeki olağanüstü hali mayıs sonuna kadar uzatması çok sayıda işletme için tekrar açılmaları geciktirdi.

Öte yandan cumartesi günü acımasız tetikçi “Golgo 13” serisini çıkaran köklü manga yayınevi Big Comic, virüsün yayılmasını kontrol altına almak için uygulanan tedbirlerin çizgi hikayenin üretimini zora sokmasıyla 52 yıllık tarihinde serinin baskısının ilk defa askıya alınacağını açıklamıştı.
 

Reuters

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU