Selvi: Erdoğan’ın bir süredir kriz sonrasına dönük senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor

Hürriyet yazarı: Krizden çıkış süreci, en az koronavirüsle mücadele süreci kadar önemli olacak. Çünkü ya bu kriz bizi yönetecek ya da biz krizi

Fotoğraf: AA

Hürriyet gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir süredir yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının ardından yaşanacak gelişmeler için çalışma yürüttüğünü yazdı.

Selvi, bugünkü “Erdoğan hangi senaryoya çalışıyor?” başlıklı köşe yazısında Erdoğan’ın yakın çevresinden bilgi aldığını ifade ederek “Erdoğan’ın geleceğe hazırlandığı söyleniyor ama bu tahmin ettiğiniz gibi iç siyasetle ilgili bir konu değil” dedi.

Selvi, şöyle devam etti:

Tam aksine, Cumhurbaşkanı’nın bir süredir kriz sonrasına dönük senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Çünkü kriz sonrası dünyayı büyük bir değişim bekliyor. Erdoğan, “Artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak” diyerek buna işaret etmişti. Dünya yeniden şekillendirilirken bizim de o masada bir sandalyemizin olması gerekiyor. Bunun farkında olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir süredir Türkiye’yi kriz sonrasına hazırlayan senaryolar üzerinde çalıştığı söyleniyor. Bunun ilk işareti, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un attığı bir tweet’te gizliydi. Altun, “Salgın sonrası kurulacak olan yeni dünyanın küresel gücü olma yolunda gece gündüz demeden çalışıyoruz” diyordu. Bu konuda biraz daha ayrıntı almaya çalıştım.

Selvi, yazısında isim vermeden Erdoğan’ın çevresinden bir kişinin değerlendirmesini aktardı:

Bir yandan koronavirüsle mücadele ederken, diğer yandan da salgın sonrasına yönelik hazırlıklarımız devletin her kademesinde Cumhurbaşkanımızın liderliğinde büyük bir titizlikle devam etti. Salgınla elde ettiğimiz başarının devamı için büyük bir gayret sarf ediyoruz.

Hürriyet yazarı, yazısının devamında şu ifadeleri kullandı:

Koronavirüs sonrası dünyanın dinamikleri farklı olacak. Aktaracağım ikinci değerlendirme ise Türkiye’nin bunun farkında olduğunu göstermesi açısından önemli. “Cumhurbaşkanımızın, ‘Küresel ekonomik, siyasi ve sosyal düzende köklü değişiklikler yaşanması muhtemel yeni bir döneme giriyoruz. İnşallah 21’inci asrı Türk asrı haline getireceğiz’ sözlerini ilke edindiğimiz ve bunun için durmaksızın çalıştığımız günlerden geçiyoruz” deniliyor.

Krizden çıkış süreci, en az koronavirüsle mücadele süreci kadar önemli olacak. Çünkü ya bu kriz bizi yönetecek ya da biz krizi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kolları sıvayıp buna hazırlık yaptığı söyleniyor.

 

Hürriyet, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU