Erdoğan: Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak özür dilerim

Cumhurbaşkanı, Kovid-19 için alınan önlemlere dikkati çekerek “Aldığımız tedbirlere uyarsak biz dünya ülkelerine göre bu işi çabuk aşacağız” dedi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerinin problemler çıkartabileceğine dikkati çekerken "Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak sizlerden özür diliyorum" dedi.

Erdoğan, Gayrettepe-Kağıthane-İstanbul Havalimanı Metro Projesi TBM Tünelleri Tamamlanma Töreni’ne videokonferans yöntemiyle katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan Erdoğan, Kovid-19 önlemleri dolayısıyla yaşanan sıkıntılardan dolayı vatandaşlardan özür diledi:

Bazı sıkıntılar size veriyor olabiliriz, bunlara tahammül edersek koronavirüs belasından kısa zamanda kurtulacağımızı umuyorum. Aynı durumu sizler gibi yaşıyorum. Aldığımız tedbirlere uyarsak biz dünya ülkelerine göre bu işi çabuk aşacağız. Sizleri sıkıntıya düşürüyorsak sizlerden özür diliyorum.

Erdoğan, Yeşilköy ve Sancaktepe’deki hastanelerinin acil bölümlerinin Ramazan Bayramı sonuna kadar açılacağını bildirdi ve şunları söyledi:

Sağlık turizmine yönelik yurt dışından gelenler buraya uçaklarla, ambulans uçaklarla gelecekler ve buralarda tedavilerinden sonra uğurlayacağız.

İBB’ye eleştiri

İsim vermeden CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

İstanbul mazeret değil hizmet bekler. İstanbul'un her talebine çözüm üretiyoruz. İstanbul'un tüm acil ihtiyaçlarını karşılıyoruz. İstanbul'un her talebine çözüm getiriyoruz. Biz 40 yıldır bu şehrin hizmetindeyiz. 1994'ten beri Büyükşehir Belediye Başkanı, Başbakan ve Cumhurbaşkanı olarak İstanbul'u hak ettiği seviyeye çıkarmanın gayreti içindeyiz.

Konuşma sonrası geçilen törende Erdoğan ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu arasında ‘köstebek’ diyalogu geçti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU