Putin: Askeri kuvvetlerimizi her koşulda güçlendirmeye devam edeceğiz

9 Mart Zafer Günü'nde konuşan Rus lideri, "Ordu her zaman tehditlere yanıt vermeye ve Rusya'nın egemenliğini sağlamaya hazır olmalı" şeklinde konuştu

Fotoğraf: AFP

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Silahlı Kuvvetleri'ni güçlendirme planlarının her koşulda hayata geçirileceğini belirtti.

9 Mart Zafer Günü mezuniyet töreninde konuşan Putin, şunları söyledi:

"Silahlı Kuvvetlerimizi geliştirmeye devam edeceğiz. Her koşulda tüm askeri kuvvetlerini ve birliklerini güçlendirme, onları dünyada benzerleri olmayan stratejik, yüksek hassasiyetli ve hipersonik sistemler, insansız ve otomatik saldırı hava araçları dahil olmak üzere gelişmiş silah ve ekipmanlarla donatma planlarını her koşulda hayata geçireceğiz"

Ordunun her zaman güçlü olması ve Rusya’nın egemenliğini ve çıkarlarını sağlaması gerektiğini vurgulayan Putin, sözlerine şöyle devam etti:

"Büyük Vatanseverlik Savaşı ile ilgili dersler, tüm ülke tarihi bize ordumuzun her zaman güçlü olması, herhangi bir zorluğa ve tehdide cevap verebilmesi, Rusya'nın egemenliğini ve ulusal çıkarlarını, vatandaşlarımızın güvenliğini ve barışçıl yaşamını güvenilir bir şekilde sağlaması gerektiğini öğretiyor"

Putin, "Devletimiz, halkımız sizlere güveniyor. Sizlere yakışır yaşam ve çalışma koşulları sağlamak için gerekli her şeyi yapacağız" ifadelerini kullandı.

Rus lider sşzöerini şöyle sürdürdü:

"Önümüzdeki yıllarda Rus ordusunun ve donanmasının gelecekteki görünümünü belirleyecek şekilde, en ileri teknolojileri kullanarak yapılacak ani denetimlerle askeri birliklerin arasında yeni etkileşim biçimleri de dahil olmak üzere savaş eğitiminin yoğunluğunu arttırmanın gerekli olacağını belirtmek isterim"

 

Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU