Bakan Selçuk: İllere göre okulları açma durumuna hazırız

Okulların açılması için hedeflerinin 1 Haziran olduğunu ifade eden Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Bilim Kurulu’nun önerileri doğrultusunda derslerin başlamasının eylüle sarkabileceğini de ifade etti

Fotoğraf: AA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) kapsamında kapatılan okulların vaka görülmeyen illerde tekrar açılabileceğine yönelik bir duruma hazırlıklı olduklarını bildirdi.

Kanal 7’de soruları yanıtlayan Ziya Selçuk, okulların açılması için hedeflerinin 1 Haziran olduğunu söylerken “Bilimin bir yol göstericiliği var. Bilim kesinlikle açılamaz derse okulların açılması eylüle kalır. Ya da kısmı kısmı açılmalar olabilir. Seçeneklere bakıyoruz. Listelerimizi oluşturduk. Milli Eğitim Bakanlığı bunu tek başına karar almıyor. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı hep beraber karar alıyoruz” dedi.

Bazı illerde Kovid-19 vakalarının yoğunlukta olduğunu, bazılarında ise hiç olmadığını ifade ederken şunları söyledi:

Hangi illerde durum nedir diye bir çalışmamız var. Taşıyıcılık faktörü üzerinden de bakmak lazım. Eğer illere göre okulların açılımı olursa buna da hazırız. Okula dönüşten sonraki bir yılın her anlamda hazırlığını yapıyoruz. Velilerin endişelerini dikkate alıyoruz. Öğrencilerden okulların açılması yönünde talep alıyoruz.

LGS nasıl olacak?

Liseye Geçiş Sınavı (LGS) konusunda il il özel çalışmalar yapıldığını belirten Selçuk, şöyle devam etti:

Her öğrenci kendi okulunda sınava girecek. Biliyorsunuz LGS'de bir ilk olacak bu. Kendi öğretmenleri olmayacak ama bildiği bir okul olacak. Her öğrenci 1 veli ile gelirse ya da hiç gelmezse okulların bahçesi ne durumda 45 dakikalık ara var bu ara nasıl yönetilecek? LGS konusunda il il özel çalışmalar yapıyoruz. 

20 bin atama

“MEB’de 20 bin öğretmen atanması” konusunda da konuşan Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

Haklı olarak beklenti içerisindeler fakat bizim bir atamayı gerçekleştirmemiz için bir öğretmenin sınıfı olması öğrencilerinin olması lazım ama şu an yok. Bir gün öğretmenliğe başlamış olsaydı atama tamamlanmış olacaktı. Okul açıldığında hemen başlayacaklar.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU