Barlas: Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi bu salgını da başarılı bir şekilde yendi

"Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki bir kadro, koronavirüs salgınına karşı çok etkili bir mücadele sürdürdü..."

Fotoğraf: Twitter

Sabah gazetesinin başyazarı Mehmet Barlas, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınını başarılı bir şekilde yendiğini söyledi.

Mehmet Barlas, bugünkü “Salgın sonrası dünyada Türkiye Avrupa Birliği üyeliğine hazırlanıyor” başlıklı köşe yazısında hiç beklenilmeyen Kovid-19 salgınının Türkiye’yi de vurduğunu ifade ederek şunları söyledi:

Ama hiç umulmadık şekilde, Türkiye yönetim olarak bu salgına karşı en fazla hazırlıklı ülkelerden bir olarak çıktı. Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğindeki bir kadro, koronavirüs salgınına karşı çok etkili bir mücadele sürdürdü... Bu arada bir yandan dünyanın çeşitli ülkelerindeki Türkler anayurtlarına getirilirken, diğer yandan dünyanın çeşitli ülkelerine de tıbbi malzeme yardımı yapıldı.

Kısacası Türkiye'yi sevmeyenler ve muhalefet ettiklerini zannederek Türkiye'yi her fırsatta kötüleyenler, sergilenen başarılı yönetim karşısında şaşkınlığa düştüler. Koronavirüs salgınının Türkiye'yi perişan edeceğini zannedenler, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin başarılı bir biçimde bu salgını da yendiğini görerek kederlendiler...

 

Sabah, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU