"Pembe Konağın Gelinleri" internette yayımlanacak

Oyun İBB Şehir Tiyatroları’nda ilk kez 1999’da sahnelenmişti

(İBB Şehir Tiyatroları)

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı pandemi sürecinde kültür-sanat hayatından uzak kalmak istemeyen sanatseverler için etkinliklerini digital yayınlarla sürdürüyor.

Kültür Daire Başkanlığı bu hafta da 10 Mayıs Pazar günü İBB Şehir Tiyatroları’nın daha önce sahnelediği “Pembe Konağın Gelinleri” oyununu internet üzerinden yayımlayacak.

Oyun 10 Mayıs Pazar günü saat 15.00’te İBB Şehir Tiyatroları ve İBB Kültür Sanat YouTube adreslerinden izlenebilecek.

Oyunun konusu şöyle: Satış işlemleri süren bir konakta, konağın son gelini Suzan ile eskici Antranik karşılaşır. Değişik karakterlerde ve ilginç davranışları olan konağın gelinleri üzerine konuşan bu ikili, bir yanıyla da onların yaşadıklarını, düşüncelerini canlandırır. İstanbul`un ve ülkenin toplumsal ve değer değişimini sunan oyun, insanların süreç içindeki yaklaşımlarını da sorguluyor.

Gülsün Siren’in yazdığı, Engin Gürmen’in yönettiği, Zihni Göktay ve Funda Postacı’nın rol aldığı oyun, İBB Şehir Tiyatroları’nda ilk kez 1999’da sahnelendi.

İBB Şehir Tiyatroları’nın mayısta yayımlanacak diğer oyunları şöyle:

Yedi Kocalı Hürmüz 17 Mayıs 2020 Pazar 15:00

İstanbul Efendisi 24 Mayıs 2020 Pazar 15:00

Surname 2010 31 Mayıs 2020 Pazar 15:00

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanlığı’nın mayıs programında her hafta, belgesel-film gösterimleri, Şehir Tiyatroları’nın daha önce sahnelenmiş ve arşivinde yer alan oyunları, çocuklar için masallar ve atölye çalışmaları “Evde Kültür Sanat” programıyla sanatseverlerle buluşuyor.

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU