Extraction’ın yönetmeni, Chris Hemsworth’ün tehlike dolu sahnesini nasıl çektiğini anlattı

Film Netflix'te gösterimde

Şu sıralar bir yaz dönemi gişe rekortmeni başarısına en çok yaklaşan film, Netflix’in yoğun aksiyon sahnelerine yer veren yeni yapımı Extraction.

Elbette kariyerinin önceki evrelerinde dublör koordinatörlüğü ve yardımcı yönetmenlik yapmış Sam Hargrave’in ilk filminde bunlara yer vermesi sürpriz değil.

Neredeyse 10 yıldır süper kahraman olduğu göz önüne alınınca filmin yıldızı Chris Hemsworth’ün de aksiyon icra etmekten az biraz anlaması doğal.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan oyuncu, biri 12 dakika uzunluğunda olmak üzere çok sayıda detaylı aksiyon kesiti içeren Extraction’ın, çektiği en zor film olduğunu söyledi. 

Avustralyalı yıldızın bu filmde yeşil ekran önünde tellere bağlanmış bir Thor olma lüksü yok, zira kanı akabilen ve kemikleri kırılabilen bir insanı canlandırıyor.

Ve filmin vahşi doğası bunu gerektirdiğinden bunların ikisi de başına gelebilir.

Peki aktör gerçekten yaralanmadan bu sahnelerin nasıl üstesinden geldi?

We Got This Covered'da yer alan habere göre Hemsworth ve Hargrave, Netflix’in YouTube kanalına verdikleri röportajda aksiyonun hem gerçekçi görünüp hem de nasıl güvenli olabileceğiyle ilgili bazı detaylar paylaştı.

Yönetmen Hargrave, Chris Hemsworth’un merdivenlerden yuvarlandığı bir sahneyi nasıl çektiğini anlattı. “Dublörlerin varlığının geçerli bir nedeni var” diyen Hargrave sözlerini şöyle sürdürdü: 

Merdivenlerden düşüyorsunuz. Yaralanma ihtimaliniz var. Zemin çoğu zaman minder takviyeliydi. Dolayısıyla dirseklikleri saklamaya çalışmak veya kendinizi anlaşılır şekilde korumaya çalışarak düşmek yerine çok da endişelenmeksizin kendinizi doğrudan bırakabiliyordunuz.

Aynı şey, Görevimiz Tehlike – Yansımalar’daki (Mission: Impossible - Fallout) banyo sahnesinde de yapılmış. Beyaz odanın tamamında takviye malzeme varmış. Bu özellikle oyuncular tehlikeli aksiyon sahnelerini kendileri çekmek istediklerinde tercih edilmesi gereken yöntem.

Tom Cruise ve Keanu Reeves gibileri de daha iyi bir hikaye anlatmak ve izleyenleri daha fazla yakalamak anlamına gelecekse çekimleri bu şekilde yapmayı tercih ediyor. 

Elbette Hemsworth’ün bu listeye dahil olabilmesi için daha birkaç fırın ekmek yemesi lazım ama Extraction’la beraber itibarı kesinlikle arttı.

Elbette aksiyon sahneleri için benimsediği gerçekçilik ve yaratıcı tekniklerden dolayı Hargrave’e de şapka çıkarmak gerekiyor. Hatta filmde rol da alan Hargrave işe kendini o denli kaptırmış ki Hemsworth bir noktada yönetmenin hayatından endişe etmiş.

Kovalama sahnesi çekerken Sam’in bir arabanın önüne bağlanmasından bahsediyorduk ve birkaç kere kazanın ucundan dönmüştük. Özellikle birinde çok ucuz kurtulmuştuk ve bunun çok ilginç olduğunu düşünmüştüm. Dublörlerden biri yaralandığında, onu hastaneye gönderip yenisini çağırırız. Ama aynısı Sam’e olsaydı...



We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU