Yazar Sevda Noyan’ın sözleri tartışmalara neden oldu: Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür

Noyan’ın Ülke TV’deki sözlerine siyasetçiler, sosyal medya kullanıcıları ve bazı gazeteciler tepki gösterdi. Noyan tepkilere yanıt verdi

Fotoğraf: Twitter

Yazar Sevda Noyan’ın Esra Elönü tarafından Ülke TV'de sunulan Arafta Sorular programında kullandığı ifadeler, tartışmalara neden oldu.

“15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür” ifadelerini kullanan Noyan’a tepki geldi.  

Noyan, 3 Mayıs’taki programda son dönemde gündeme gelen darbe tartışmalarının ardından 15 Temmuz darbe girişimine hakkında konuştu.

"15 Temmuz kursağımızda kaldı" diyen Noyan ifadelerinin devamında şunları söyledi:

İstediklerimizi yapamadık. Boş bulunduk... Yanlış anlaşılmasın, doğru anlaşılsın; bizim aile 50 kişiyi götürür. Bu konuda çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak. Liderimizin yanındayız ve asla yedirmeyiz bu ülkede, onu söyleyeyim. Ayaklarını denk alsınlar. Bizim sitede hâlâ 3-5 var, benim listem hazır.

Programın sunucusu Elönü ise, Noyan'ın sözleri üzerine; "'Ayak' az kalır bence, 4 ayaklarını denk alsınlar" dedi. 

Kaftancıoğlu: Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek nasıl olur?

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Noyan’ın sözlerini içeren videoya dair, “Halkı kin ve düşmanlığa sevk etmek nasıl olur?” diye sorarak şunları kaydetti:

Görmek isteyenlere... Darbe hayali kuran, kaos çıkarmak isteyen, kaos çıksa da 50 kişiyi götürsek diyen ve ona destek veren iki ayaklı kişilerin erkek egemen bakışın esiri olan iki kadın olması ise ayrıca üzücü.

Noyan'da açıklama

Sevda Noyan, sözlerinin sosyal medyada tepki toplaması üzerine ise hesabından şunları söyledi:

Evet açık ve net söylüyorum. Hiçbirinizden korkmuyorum hain zombiler. Şayet bir kez daha bu ülkede darbe yapmaya kalkarsanız sonunuz hiç iyi olmayacak bunu çok iyi bilin. Yaptığınız hakaretleri attığınız iftiraları size iade ediyorum... Bilin ki hiç etkilenmiyorum.. Hain zombiler. Konuşmam niye size dokundu tekrar darbe yapmayı mı planlıyorsunuz? Bu sefer kaçacak delik bulamazsınız. Sahte hesaplarla istediğiniz kadar saldırın, hiç etkilenmem. Alışkınız sizin iftiralarınıza... Liderim Recep Tayyip Erdoğan... Sonuna kadar onun yanındayım.

Taşçı: RTÜK’e dilekçe vereceğim

​Öte yandan, RTÜK üyesi İlhan Taşcı, yazar Sevda Noyan'ın sözleri üzerine RTÜK'e dilekçe vereceğini açıkladı.

Taşcı, dilekçeye dair şu açıklamayı yaptı:

Bu yayın nedeniyle toplumun geniş bir kesiminde infial oluştu. Çok sayıda soru alıyorum. Yayını RTÜK nezdinde bizzat takip edeceğim. Üst Kurul gündemine alınması için de Pazartesi günü dilekçe vereceğim. RTÜK Yasası, yayında “toplumu kin ve düşmanlığa tahriki” açıkça suç sayar.

Saymaz: Komşusunu kesmesini gerektirecek bir durum olmayacak Türkiye

Gazeteci İsmail Saymaz, Noyan’ın ifadelerinin ardından Gazete Kritik’e açıklamada bulundu.

Saymaz, “Sevda Hanım’ın tedirgin olmasına gerek yok. Onun komşusunu kesmesini gerektirecek bir durum olmayacak Türkiye'de. Merak etmesin. Zaten son darbeyi yapanlarda eşinin müzik yaptığı programdaydı. STV'de yıllarca program yaptı kendisi. Yıllarca fetva verdi. Eğer darbeci arıyorsa gitsin eşine sorsun. Eşi biliyor. Eşi yıllarca onlarla takıldı. Uzun yıllar STV'de şarkı, ilahi söyledi. Eğer darbeci arıyorsa komşusuna gitmesin. Sitedeki komşularına musallat olmasın. Kocasına musallat olsun. Kocası biliyor kimin darbeyi yaptığını” dedi.

Akit yazarı Alpay: Ahlaki ve hukuki zeminden, adalet ve hikmetten nasipsiz

Akit yazarı Kenan Alpay, Noyan'ın sözlerini, "ahlaki ve hukuki zeminden, adalet ve hikmetten nasipsiz" ifadesiyle değerlendirdi.

Alpay, sözlerin "Provokasyona davetiye çıkardığı"nı ifade ederek, "Kemalist&Fethullahçı provokasyon ekipleriyle yarışa kalkışan devşirme&troller bizden uzak olsunlar" dedi.

Sinan Oğan: Sitende FETÖ'cü varsa bunu kanuna bildirmemek suçtur

Siyasetçi Sinan Oğan da Noyan’a tepki gösterdi.

Oğan, “Bunlar nasıl sözler?” diye sorarak “Sevda Noyan’ların gözünü kan ve hırs bürümüş!” dedi.

“İç savaş çığırtkanlığı ne zamandan beri serbest” ifadesini kullanan Oğan şunları söyledi:

Sitende FETÖ'cü varsa bunu kanuna bildirmemek ayrı suçtur, 50 kişiyi öldürmeyi beyan etmek ayrı suçtur! Namuslu savcılar neredesiniz? Bu ülkeye vadettiğiniz bu mu?

Gelecek Partili İçten: Biz ne sayın cumhurbaşkanımızı nede diğer siyasi partilerin liderlerini darbecilere teslim etmeyiz

Gelecek Partisi Gençlik ve Spor Politika İzleme Kurulu Başkanı Cuma İçten'den, "Biz ne sayın cumhurbaşkanımızı nede diğer siyasi partilerin liderlerini darbecilere teslim etmeyiz" açıklaması geldi.

"Cumhurbaşkanlığı makamı bizim onurumuz ve şerefimizdir seçim ile orada oturan sayın R.Tayyip Erdoğan’da hepimizin onuru ve şerefidir. Kimse seçilmişleri darbe ile indiremez" ifadelerini kullanan İçten, Noyan'ın sözlerine, "Önceden niyet okuyarak hazırladığı listedeki komşusunu öldürmek insanlık suçudur. Madem komşun darbeci buyur savcılığa git" tepkisini gösterdi. 

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU