Kabe'nin girişlerine sterilizasyon kabinleri yerleştirildi

Mekke'de Kabe'nin bulunduğu Mescid-i Haram, koronavirüs salgını nedeniyle ibadete kapatılmıştı

Fotoğraf: Haremeyn İşleri

Suudi Arabistan'da Mescid-i Haram ve Mescid-i Nebevi (Haremeyn) işleri, yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında Kabe'nin bulunduğu Mescid-i Haram'ın girişlerine sterilizasyon kabini yerleştirdi.

Suudi Arabistan Haber Ajansı'nın (SPA) haberine göre Haremeyn İşleri Sözcüsü Hani bin Husni Haydar, sterilizasyon kabinlerinin Kabe'nin birçok girişine yerleştirildiğini, denemelerin tamamlanmasının ardından kullanıma sokulacağını bildirdi.

harem.jpg
Fotoğraf: Haremeyn İşleri

 

Söz konusu kabinler, şimdilik Kabe'de görev yapan temizlik işçileri ve diğer görevliler tarafından kullanılacak.

 

Haydar, bazı haber sitelerinde bu kabinlerin ramazanın son 10 günü için yerleştirildiğine yönelik bilgileri yalanlarken, bu konuda resmi kaynakların dikkate alınmasını istedi.

harem2.jpg
Fotoğraf: Haremeyn İşleri

 

Haremeyn İşleri'nin Kovid-19'la mücadelede Krallık yetkilileriyle koordinasyon içerisinde çalışma yürüttüğünü söyleyen Haydar, sosyal mesafe kuralını tekrar hatırlattı.

Suudi Arabistan'da, Kovid-19 nedeniyle camilerde cuma namazları ve cemaat halinde namaz kılınması askıya alınmış, ayrıca camilerde ramazan ayında itikafa girilmemesi ve iftar yapılmaması, su sebillerinin yanında kullanılmış bardak bırakılmaması, yiyecek ve hurma bulundurulmamasına karar verilmişti.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU