Türkiye Kovid-19’la mücadele için Tunus'a tıbbi yardım malzemesi gönderdi

Milli Savunma Bakanlığı, içinde maske, tulum ve koruyucu gibi malzemelerin yer aldığı yardım paketlerini Tunus'a gönderdi

Fotoğraf: Twitter / @tcsavunma

Milli Savunma Bakanlığı, Kovid-19'la mücadelede kullanılacak tıbbi yardım malzemelerinin Tunus'a gönderildiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla bakanlığımız tarafından hazırlanan ve Kovid-19 ile mücadelede kullanılacak tıbbi yardım malzemeleri Tunus'a gönderildi" ifadelerine yer verildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çok sayıda ülkeye yardım gönderildi

Türkiye, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını süresince ABD, İtalya ve İspanya dahil 50’den fazla ülkeye yardım malzemeleri gönderdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,"Bugüne kadar 128 ülke Türkiye'den hibe, ihracat izni ya da satın alma şekliyle tıbbi malzeme yardımı talebinde bulundu. Yaklaşık yarısını karşıladık. Dünyadaki ülkelerin üçte ikisi, Türkiye'den tıbbi malzeme talebinde bulundu. Bu, Türkiye'nin güvenilir bir kaynak olduğunu gösteriyor” demişti.

Türkiye'nin gönderdiği tıbbi malzemelerin içeriği ve miktarı ülkeden ülkeye değişiyor. Genellikle içlerinde N95 maske, cerrahi maske, tulum, koruyucu gözlük ve siperlik gibi koruyucu malzemeler ve test kitleri yer alıyor.

 

Independent Türkçe, AA

DAHA FAZLA HABER OKU