Eski boksör Foreman: Muhammed Ali bana, "Ringde karşılaşmaktan korktuğum tek isim Mike Tyson" dedi

Dünya şampiyonu eski boksör George Foreman, Muhammed Ali ile ilgili şimdiye kadar bilinmeyen bir iddia ortaya attı. Foreman, Muhammed Ali’nin kendisine “Ringde karşılaşmaktan korktuğum tek isim Mike Tyson” dediğini ileri sürdü

Muhammed Ali / Fotoğraf: Reuters

Dünya eski boks şampiyonu George Foreman, ringlerin efsane isimlerinden eski boksör Muhammed Ali'nin bilinmeyen bir yönü olduğunu ve ringde karşılaşmaktan korktuğu bir isim olduğunu iddia etti. 

Dünya boks tarihine ismini altın harflerle yazdıran Muhammed Ali ile aynı dönemde boks yapan Foreman, efsane ismin kendisine ringde karşılaşmaktan korktuğu tek kişinin Mike Tyson olduğunu öne sürdü. 

 

Muhammed Ali - Reuters1.jpg
Muhammed Ali - Reuters

 

Fiaz Rafiq tarafından Muhammed Ali'nin hayatını anlatan "Muhammad Ali: The Life of a Legend" adlı kitaba anılarıyla katkı sunan Foreman, Muhammed Ali’nin, Mike Tyson’ı yenip yenemeyeceği hakkında şüpheleri olduğunu belirterek, efsane isimle bunu konuştuklarını belirtti. 

Foreman, Muhammed Ali'ye "Mike Tyson herkesi yenebilir mi" diye sorduğunu ve şu cevabı aldığını kaydetti: 

Adamım, Tyson’ın yumrukları çok kuvvetli. Şimdiye kadar karşılaştığım herkesten daha sert yumrukları var. Onu mağlup edebilir miyim bilmiyorum. Karşılaşmaya korktuğum tek isim o.

Uzun yıllar parkinson hastalığı ile savaşan ve solunum yollarındaki rahatsızlık nedeniyle yeniden hastaneye kaldırılan Muhammed Ali, 4 Haziran 2016'da 74 yaşında yaşamını yitirdi. 

 

Muhammed Ali - Twitter1.jpg
Fotoğraf: Twitter

 

Muhammed Ali kimdir?

Asıl adı Cassius Marcellus Clay Jr. olan dünya şampiyonu boksör, 1964'te İslam dinini seçerek Muhammed Ali adını aldı.

1964, 1974, 1978 yıllarında olmak üzere dünya ağır sıklet boks şampiyonluğunu 3 kez elde eden Muhammed Ali, bu ünvanı rakipleri karşısında 19 kez korumayı başardı.

Muhammed Ali, kariyeri boyunca çıktığı 61 maçın 56'sından galibiyetle ayrıldı.  

Profesyonel boksa geçmeden önce 1960 Roma Olimpiyatları'nda mücadele eden Muhammed Ali, hafif ağır siklet kategorisinde altın madalya kazanmıştı.

 

Independent Türkçe, Skor

DAHA FAZLA HABER OKU