Babacan: Kur niye artıyor diye soruyorlar; karşılıksız para basarsanız, paranın değeri düşer

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan, Merkez Bankası’nın işleyişine dair teknik bilgiler vererek karşılıksız para basıldığını ifade etti

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, son günlerde dolar kurunun yükselme sebebini “Kur niye artıyor diye soruyorlar. Karşılıksız para basarsanız, o paranın değeri düşer” sözleriyle açıkladı.

Babacan, Gazeteci Kemal Öztürk'ün YouTube kanalında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Merkez Bankası’nın işleyişine dair teknik bilgiler paylaşan Babacan kurun artmasına dair “Bu tarz durumlarda doğrudan destek gerekir. Ciddi bir ekonomik durgunluk olacak. Kur niye artıyor diye soruyorlar. Karşılıksız para basarsanız, o paranın değeri düşer” dedi.

Koronavirüs salgını nedeniyle büyük bir ekonomik krizin yaşanacağını iddia eden Babacan “Koronavirüs krizinin sağlık kısmı bittiğinde çok ciddi bir ekonomik krizle yüzleşeceğiz. İşsizlik rakamlarının geleceği boyutu açıklamaya korkuyorum” ifadelerini kullandı.

Salgın nedeniyle dünyadaki birçok önemli ekonomistle görüştüğünü ifade eden Babacan, 'Kısa sürede sorunlar çözülmez, uzun vadeli bir kriz beklentisi var. Türkiye de gerekli tedbirleri almazsa çok ciddi sıkıntılar yaşar” dedi.

 

Independent Türkçe

 

DAHA FAZLA HABER OKU