Sigara kaçakçısı yaşlı adam videosuna soruşturma açıldı

Sosyal medyada viral hale gelen “sigara kaçakçısı yaşlı adam” videosunun nasıl dışarı sızdığına yönelik soruşturma başlatıldı. Olayın 3 ay önce gerçekleştiği öğrenildi

Dün sosyal medyada yayınlanan bir video binlerce Twitter ve Facebook kullanıcısı tarafından tepkiyle karşılandı. Videoda jandarma tarafından durdurulan yaşlı bir adamın üst aramasında kaçak sigaralar bulunuyordu. 

Yüzlerce sosyal medya kullanıcısı, söz konusu videoda utanmış ve korkmuş görünen yaşlı adamın üst aramasının bu şekilde teşhir edilmesine tepki gösterdi.

Görüntüler delil amaçlı çekiliyor

Independent Türkçe’nin ulaştığı bilgilere göre videonun sosyal medyada yayınlanmasına neden olanların tespit edilmesi için idari soruşturma başlatıldı.

Güvenlik kaynakları, suça konu nesnelerin nerede bulunduğunun delillendirilmesi için bu tür görüntülerin çekildiğini belirtiyor. 

Jandarma arşivinde durması gereken videonun nasıl dışarıya sızdığı ise araştırılıyor. İlk inceleme sonuçları, görüntüyü çeken personelin videonun sızdırılmasıyla ilişkili olmadığı yönünde. 

Olay 3 ay önce yaşandı

Söz konusu videonun ocak ayı içinde çekildiği öğrenildi.

Van’dan Bitlis’e giden bir minibüs kontrol amaçlı jandrma ekipleri tarafından durduruldu. Yaşlı adamın bu şekilde tespit edildiği ve delillendirilmek için görüntüsünün çekildiği öğrenildi. 

Sigara kaçakçısı hakkında daha önce çok sayıda suç kaydı olduğu ifade ediliyor. 
 

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU