Trump yönetiminden Maduro'ya tehdit: İki Amerikalının serbest kalması için "her türlü araca" başvuracağız

Donald Trump, ABD'nin operasyonda herhangi bir rol oynamadığını söyledi

ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela lideri Maduro'nun suçlamalarını reddetti (AP)

Trump yönetimi, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun başarısız bir darbe girişimi olarak nitelendirdiği olayla ilgili bu ülkede tutuklu bulunan iki Amerikalının serbest bırakılması için ellerindeki "her türlü aracı" kullanacak.

Maduro, iki Amerikalının, ABD'li bir güvenlik firmasına ait kimlik kartlarıyla birlikte gözaltına alınan "paralı askerler" olduğunu söylüyor. Donald Trump, salı günü Arizona'ya gitmek üzere Beyaz Saray'dan ayrılırken gazetecilere yaptığı açıklamada, ABD yönetiminin Venezuela'daki iki adamla hiçbir ilgisi olmadığını belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dışişleri Bakanlığı da salı günü yaptığı açıklamada ABD'li yetkililerin iki Amerikalının neden orada olduğuna dair daha fazla bilgi edinmeye çalıştığını ifade etti.

Hem Venezuela muhalefet lideri Juan Guaido hem de komşu Kolombiya hükümeti olayla hiçbir ilgilerinin olmadığını kaydetti.

ABD ve diğer bazı ülkeler, Guaido'yu Venezuela'nın meşru lideri olarak kabul ediyor.

ABD yönetiminin söz konusu iki kişiyi kurtarmak için ellerindeki her şeye başvuracağını açıklamasının yanı sıra üst düzey Amerikalı diplomattan çarşamba günü kuvvetli bir mesaj daha geldi.

Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, sıkıntılı Güney Amerika ülkesindeki herhangi bir olası misyona dair "Eğer dahil olmuş olsaydık, çok daha farklı olurdu" ifadelerini kullandı.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Noyan Öztürk

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU