Çin, uluslararası uzmanların inceleme yapmasını reddetti: Şu an salgınla savaşa odaklanılmalı

Salgının kaynağı için Çin’de inceleme yapılması teklifini reddeden Çin’in BM Temsilcisi Chen “Herhangi bir soruşturmaya alerjimiz yok, hayat kurtarmak için zamanla yarışmak zorundayız” dedi

Fotoğraf: AFP

ABD’nin yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının Çin’in Vuhan şehrindeki laboratuvardan yayıldığını öne sürmesi üzerine iki ülke arasında karşılıklı sert açıklamalar yapılırken, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Pekin'in davetiyle hastalığın kaynağını bulmak için araştırma yapmaya hazır olduklarını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

DSÖ’nün açıklaması sonrası Çin’in BM Temsilcisi Chen Xu, virüsün kaynağını araştırmak için ülkeye şu an uluslararası araştırmacıları davet etmeyi düşünmediklerini belirtti.

Chen şunları kaydetti:

En büyük öncelliğimiz şu an nihai zafere ulaşana kadar pandemiye karşı savaşmaya odaklanmaktır. Davet etmenin gerçekleşip gerçekleşmemesi ve nasıl yapılacağı ile ilgili şu an için doğru önceliklere sahip olmalıyız ve diğer yandan da doğru atmosfere de ihtiyacımız var.

Chen ayrıca, "Herhangi bir soruşturma, değerlendirme veya araştırmaya alerjimiz olduğundan değil. Ancak olabildiğince hayat kurtarmak için zamanla yarışmak zorundayız" ifadelerini kullandı.

ABD, Almanya, Avustralya, İngiltere başta olmak üzere birkaç ülke virüsün kaynağını bulmak için soruşturma çağrısında bulunmuştu.

 

Independent Türkçe, AFP

DAHA FAZLA HABER OKU