Uber işgücünün yüzde 14’ünü işten çıkarıyor

Online araç kiralama platformu Uber, 3 bin 700 çalışanı ile yollarını ayırıyor. Seyahat kısıtlamaları ve insanların evden çıkmamasıyla kullanılamayan Uber’n kiralamaları geçen ay yüzde 80 düşmüştü

Fotoğraf: AFP

Koronavirüs salgınının getirdiği seyahat kısıtlamalarından çok kötü etkilenen online araç kiralama platformu Uber, 3 bin 700 çalışanını işten çıkarıyor. 

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na sunulan beyanata göre müşteri hizmetleri ve insan kaynakları departmanlarından çıkarılan işçiler 26 bin 900 kişilik toplam işgücünün yüzde 14’üne denk geliyor. 

Şirketin CEO’su Dara Khosrowshahi de yılın geri kalanında temel ücretinden feragat edecek. Khosrowshahi’nin 2019’daki temel ücreti 1 milyon dolardı ve maaşının çoğunluğu hisse ve primlerden geliyordu. 

The Information’da yer alan bilgiye göre geçen ay rezervasyonları yüzde 80 gerileyen Uber’in gelir kaybı yaşayan sürücülerinin yüklenici statüsüne alınması da gündemdeydi. 

Elektrikli scooter şirketi Lime’da azınlık hisseye sahip Uber’in daha önce bu şirket için açıkladığı 510 milyon dolarlık yatırımı da 170 milyon dolara düşürdüğü ifade edildi. 


Independent Türkçe, CNBC

DAHA FAZLA HABER OKU