Hizbul Mücahidin örgütünün liderlerinden Riyaz Naikoo öldürüldü

Hindistan'ın Cammu Keşmir bölgesinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda Hizbul Mücahidin örgütünün lider kadrosunda yer alan Naikoo'nun öldürüldüğün belirtildi

Hizbul Mücahidin örgütünün liderlerinden Riyaz Naikoo öldürüldü / Fotoğraf: Twitter

Riyaz Naikoo ve iki yardımcısının hayatlarını kaybettiği operasyon, dün gece Pulwama bölgesinde Beighbora köyünde Hint güvenlik güçleri tarafından düzenlendi. 

Reuters’ın haberine göre yöre halkı, sekiz yıldır kaçak hayatı yaşayan Naikoo'nun, asker, paramilis ve emniyet güçlerinin ortak operasyonuyla öldürüldüğünü belirtti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Örgütün lideri Wani’nin yerine geçti

Başına ödül konan ve eski bir matematik öğretmeni olan Naikoo, Cammu Keşmir'de 2016 yılında öldürülen Hizbul Mücahidin örgütü liderlerinden Burhan Wani'nin yerine geçmişti. 

Hint yetkililer, Naikoo'yu bölgede güvenlik kurumlarına saldırılar planlamakla suçluyordu. 

Wani'nin ölümü sonrası bölgede tansiyon yükselmişti

Keşmirli milisler 21 yaşındaki Burhan Wani'nin, 8 Temmuz 2016'da Hindistan kuvvetleriyle girdiği çatışma sırasında öldürülmesinin ardından bölgede 5 ay süren büyük çaplı eylemler yapılmıştı.

Yaklaşık 100 sivilin Hindistan güvenlik güçleri tarafından öldürüldüğü gösterilerde, 10 bin kişi yaralanırken binlerce kişi ise hapsedilmişti.

Mart ayından bu yana biri üst düzey 20 Hint askeri öldü

Hint güvenlik güçleri, son dönemde Keşmir’de operasyonlarını yoğunlaştırdı.

Resmi rakamlara göre, mart ayından bu yana öldürülen ayrılıkçı militan sayısı 36’yı buldu. Aynı dönemde biri üst düzey subay olmak üzere 20 Hint askeri de çıkan çatışmalarda hayatını kaybetti.

 

Independent Türkçe


 

DAHA FAZLA HABER OKU