Erdoğan’ın onayına sunulacak teklif: Maske en fazla 1 lira olacak

Türk Eczacıları Birliği, fırsatçılara açık kapı bırakmamak için ücretli maskelerin eczanelerden satılması gerektiğini söylüyor

Fotoğraf: AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında en önemli tedbirlerden birisi olan maskenin satışına izin verileceğini açıkladı.

Erdoğan’ın açıklamasının ardından medikal sektör temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı bir araya gelerek detayları belirledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Türkiye gazetesinden Osman Çobanoğlu'nun haberine göre maskelerin, eczanelerin yanı sıra marketlerde de satılabilmesi için bir genelge hazırlanıyor.

Erdoğan’ın onayına sunulacak olan düzenlemeye göre, maske satışında üst limit 1 TL olacak.

Satışın başlamasıyla birlikte Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu da sıkı denetime başlayacak. Alım gücü olmayanlara maske dağıtımı sürecek.

"Fırsatçılara açık kapı bırakılmamalı"

Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, cerrahi ve bez maskelerin sağlık otoritesince belirlenecek tavan fiyatla satılmasının uzun süredir talepleri olduğunu belirterek "Yeni fırsatçılara ve koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için, ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi şart" dedi.

 

Türkiye, Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU