Çavuşoğlu: Normalleşmenin başladığı ülkelere dönmek isteyen vatandaşlarımız var

Dışişleri Bakanı yurt dışında yaşayan 473 Türkiye vatandaşının Kovid-19 dolayısıyla yaşamını yitirdiğini açıkladı

Fotoğraf: AA

 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle şu ana kadar yurtdışında 473 Türkiye vatandaşının hayatını kaybettiğini açıkladı. Çavuşoğlu, 65 binden fazla Türkiye vatandaşının ise ülkeye getirildiğini ifade ederken “Bugünlerde ise tersine dönmek isteyen vatandaşlarımız da oldu. Normalleşmelerin başladığı ülkelere dönmek istediler” dedi. 

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, Türkiye’ye getirilen vatandaşlarla ilgili şunları söyledi:

Cumhurbaşkanımızın talimatıyla, salgın sonrası gelen yurtdışından tahliye taleplerini yürütüyoruz. Bugüne kadar 103 ülkeden 65 binden fazla vatandaşımızı Türkiye'ye getirdik. Önümüzdeki günlerde vatandaşlarımızı getirmeye devam edeceğiz.

Bugünlerde ise tersine dönmek isteyen vatandaşlarımız da oldu. Normalleşmelerin başladığı ülkelere dönmek istediler. Bunu da oralardaki temsilciliklerimizle koordine ederek gerçekleştireceğiz.

Çavuşoğlu, Kovid-19 dolayısıyla hayatını kaybeden Türkiye vatandaşlarıyla ilgili şunları söyledi:

Şu ana kadar yurt dışında 473 vatandaşımızı kaybettik. Cenazelerden 350'den fazlasını Türkiye'ye getirdik. Diğerleriyle ilgili çalışmaları sürdürüyoruz. Vefat edenlerin yakınlarını tek tek arıyoruz. Bugüne kadar 250'den fazla aileyi bizzat kendim aradım. Hepsinin söylediği şu. Devletimizin ne kadar büyük olduğunu bu dönemde gördük. Birçok ülke cenazelerini götüremedi. Biz Türkiye'ye cenazesini göndermek isteyen tüm vatandaşlarımızın cenazelerini bu şekilde getirdik.

Bakan ayrıca "Her ülkeye uçak gitmediği için, birçok komşu ülkeden uçağımızın gittiği ülkeye vatandaşlarımızı taşıyabildik. Bazı ülkelerden vatandaşlarımızı alamıyoruz katı yasaklardan dolayı" bilgisini paylaştı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU