The Walking Dead’in popüler karakter Daryl için aslında bambaşka planları varmış

Daryl için düşünülen hikaye ilk başlarda epey farklıymış

The Walking Dead’in ünlü karakteri Daryl için dizinin en başında çok farklı bir hikaye düşünüldüğü ortaya çıktı.

Üçüncü bölüm gibi epey erken bir zamanda hikayeye dahil olan Daryl, an itibarıyla Carol’la (Melissa McBride) birlikte dizide kalan son iki birinci sezon karakterinden biri.

Yapımda herkesten daha uzun süre yer alan aktör Norman Reedus, 10. yıldönümü ve 11. sezonuna yaklaşan dizinin assolisti konumunda.

Dizinin büyük çoğunluğunda Daryl, Rick’in sağ kolu, en güvendiği müttefiki ve “kardeşiydi” ama işler her zaman böyle değildi. Daryl diziye ilk geldiğinde Rick ve ailesiyle dost olmak gibi bir niyeti yoktu.

Daryl ağabeyi Merle’ü (Michael Rooker) bulma konusunda kararlıydı ve ortadan kaybolmasından dolayı öfkeyle Rick’i ve etrafındakileri suçluyordu.

walking - 2.jpg

Birinci sezondan bu yana dizide yer alan yalnızca iki karakter kaldı: Daryl ve Carol (AMC)


Ekibin Daryl’la ilişkisi engebeli başlasa da o, Rick ve diğerlerinin yanında kaldı, avcı ve izcilik yetenekleriyle gruba önemli katkılarda bulundu.

Screen Rant’ta yer alan habere göre Daryl bu noktadan sonra hayranların favorilerinden biri olmaya evrildi ama The Walking Dead’in ilk senaryolarının Daryl için düşündüğü yön bambaşkaymış.

Norman Reedus’a göre orijinal Daryl huysuz ve geçimsizdi, uyuşturucu kullanıyordu ve biraz ırkçıydı. Daryl bu özelliklerin bir kısmını birinci sezonda gösterse de neticede bambaşka birine dönüştü.

Reedus bu planı değiştirtmek için kavga ettiğini de söylüyor, neyse ki etmiş. Reedus, Daryl’ın “tipik bir Adsız Alkolikler üyesi” yerine “saygı duyabileceğiniz birine” evrilebilecek bir karakter olmasını istemiş.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reedus, Daryl’ın şimdi “dobra” ve “dürüst” olduğunu söylüyor.

The Walking Dead birinci sezonda Daryl’ın Glenn’den (Steven Yeun), Koreli olduğundan haberdar olmadan “Çinli” diye bahsettiği bir an olmuştu. Bu biraz hakaretamiz de olsa karakter ırkçı veya uyuşturucu bağımlısı değildi.

The Walking Dead bu ilk planla devam etseydi karakterin bugün sahip olduğu popüleriteye erişmesini düşünmek güç.

Öncelikle Daryl’ın bu ilk versiyonu daha çok, düşmanca tavrı diğer karakterlerle sürekli çatışmasına sebep olan ağabeyi Merle’ün yerine geçecek bir devamcı gibi görünüyor.

Bu kurguda Daryl, asıl işlevi sürtüşme ve çatışma çıkarmak olan kartondan bir karakter olurdu. Daryl’ı böyle sabitleselerdi karakterin hayran favorilerinden bir haline gelme imkanı sıfırlanırdı.

Eğer izleyenlerin ilgilenmediği veya kurtarılabileceğine inanmadığı bir karakter olarak sunulsaydı neticede The Walking Dead karakteri ilerletemez ve onu öldürürdü.

Neyse ki The Walking Dead bu yoldan gitmemeye karar verdi ve bunun yerine izleyenlere dizinin en sevilen karakterlerinden birini sunmuş oldu.

 

Screen Rant

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU