Alacakaranlık’ı Edward’ın gözünden anlatacak yeni roman geliyor

Ünlü serinin yazarı Stephenie Meyer, yeni Alacakaranlık devam romanı Midnight Sun’ı duyurdu

Film serisinde başrolleri Robert Pattinson ve Kristen Stewart paylaşmıştı (IMDb)

Uzun süredir uykuda olan Alacakaranlık (Twilight) serisi, yazar Stephenie Meyer’ın yeni kitap duyurusuyla yeniden canlandı. 

Meyer, düşünceli ve parlak vampir Edward Cullen ve insan ruh ikizi Bella Swan’ı konu alan yeni romanı “Midnight Sun”ın yayına hazırlandığını söyledi. 

Midnight Sun, üç ay gibi kısa bir süre sonra, 4 Ağustos’ta serinin hayranlarıyla buluşacak. 

midnight-son-cover-twilght-book-edward-cullen-1218765.jpeg
(Hachette Book Group)

 

We Got This Covered’da yer alan habere göre Midnight Sun’ın kendine has özelliği, orijinal Alacakaranlık romanındaki olayları Bella yerine Cullen’ın bakış açısından işlemesi. Yapılan açıklamada kitabın, klasik hikayeye “karanlık bir ton” katarak “ölümsüz aşkın yıkıcı sonuçlarına” odaklanacağı belirtildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Edward’ın gözünden anlatılan bu unutulmaz hikaye tamamen karanlık bir ton yakalıyor. Vampir olarak yaşadığı zaman boyunca güzel ve gizemli Bella’yla tanışmak Edward’ın deneyimlediği hem en ilgi çekici, hem de en harap edici olay. Edward’ın geçmişiyle ilgili büyüleyici detayları ve kafasının içindeki düşünceleri öğrendikçe bu ilişkinin neden hayatındaki en önemli mücadele olduğunu görüyoruz. Hayatını tehlikeye attığını biliyorken Bella’ya nasıl aşık olabilir?

Stephenie Meyer, Midnight Sun’da bizi milyonlarca okuyucu çekmiş bir dünyaya geri götürüyor ve Hades ile Persephone’nin klasik mitinin üzerine çizilmiş ölümsüz aşkın derin zevkleri ve yıkıcı sonuçlarıyla ilgili destansı bir roman çıkarıyor.

Twilight hayranları Midnight Sun’a şüphesiz aşina olacaklardır, zira kitabın yazımı 12 senedir devam ediyordu. Romanın aslen, serinin dördüncü ve son bölümü Breaking Dawn’la birlikte 2008’de yayımlanması planlanıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ancak orijinal taslak internete sızmış, bu da Meyer’ın kitabı planlardan çıkarmasına neden olmuştu. Hayranlar o zamandan bu yana kitabın gün yüzüne çıkmasını umutsuzca bekliyordu. Yazar nihayet kitabın raflarda yer almasının zamanının geldiğine karar verdi.

Alacakaranlık serisi filme de uyarlanmış, 2009’da Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (The Twilight Saga: New Moon), 2010’da Alacakaranlık Efsanesi: Tutulma (The Twilight Saga: Eclipse), 2011’de Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 1 (The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 1) ve 2012’de Alacakaranlık Efsanesi: Şafak Vakti Bölüm 2 (The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2) ile devam etmişti.

Bu Alacakaranlık haberi Suzanne Collins’in de yeni bir Açlık Oyunları (Hunger Games) romanını duyurmasından kısa süre sonra geldi.

Collins’in, The Ballad of Songbirds and Snakes adlı devam romanı, serinin kötü adamı Başkan Snow’un gençliğini konu alıyor. 

 

We Got This Covered

Independent Türkçe için çeviren: Şafak Küçüksezer

DAHA FAZLA HABER OKU