Siyasilerden ‘YKS’ tepkisi: Öğlen sınava 82 gün varken akşam 54 gün kaldı, zaman ne çabuk geçiyor

YKS tarihinin ikinci kez değiştirilerek öne alınmasına siyasi liderler de tepkili

Fotoğraf: AA

Yükseköğretim Kurumların Sınavı (YKS) tarihinin yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı alınan önlemler kapsamında ikinci kez değiştirilmesi ve öne alınması binlerce öğrenciyi üzdü.

Sınav gününü bekleyen öğrenciler programlarının bozulduğunu gerekçe göstererek tepkileri sosyal medyadan dile getirdi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaparak öğrencilerin eleştirilerine cevap vermeye çalışsa da diğer siyasiler karara tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, öğrencilerin taleplerine kulak verilmediğini söyledi. Akşener Twitter’dan "Yandaşının bir dediğini iki etmeyen iktidar; gencine gelince 2 milyon tweet'i görmedi, duymadı. Yazıklar olsun” ifadelerini kullandı.

“Kimse gençlerimizin geleceği ile oynama hakkına sahip değil”

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun tepkisinin adresi de Twitter’dı.

"Gençlerimiz geleceğimizdir, kimse gençlerimizin geleceği ile oynama hakkına sahip değildir” diyen Karamollaoğlu tepkisini şöyle dile getirdi:

Milyonlarca gencimizi ilgilendiren bir sınavın tarihini belirlerken "ben yaptım oldu'' mantığıyla hareket eden iktidarı, almış olduğu bu yanlış kararı düzeltmeye davet ediyorum.

“Gençlere bir söz verecekseniz, o sözü tutacaksınız”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu da karara tepkiliydi.

Eski Başbakan, “Öğlen YKS’ye 82 gün varken, akşam 54 gün kaldı. Zaman ne çabuk geçiyor! 2 Ay içerisinde 3 farklı sınav tarihi ilan edilir mi? Gençlere bir söz verecekseniz, o sözü tutacaksınız” ifadelerini kullandı.
 

 

Davutoğlu, sosyal medya hesaplarından yayınladığı videolu mesajında, YKS tarihinin değiştirilmesi ile stresli bir sürece giren öğrenciler, öğretmenler ve velilerin durumuna dikkati çekip “Gençlerimiz, okullardan, kurumlardan, sistemlerden özgürlük alanları ve güven duygusu ihtiyaçlarına cevap beklemektedir. Ancak son dönemde YÖK ve Hükümetin aldığı kararlar, bu iki temel ihtiyacı zedeler niteliktedir” dedi.

Üç tarih: 20-21 Haziran, 25-26 Temmuz, 27-28 Haziran

Koronavir salgını öncesi 20-21 Haziran’da yapılacağı açıklanan YKS, salgının boyutlatının büyümesi üzerine 25-26 Temmuz’a ertelenmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın son açıklaması ise yüzbinlerce öğrenciyi şaşırttı. Yeni karara göre sınav tarihi geri alındı ve 27-28 Haziran’da yapılması kararlaştırıldı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU