Ahmet Şık, HDP’den istifa etti

Şık, istifa kararını “bireysel bir politik tutumun yansıması” olarak açıkladı

Fotoğraf: AA

İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, HDP’den istifa ettiğini bildirdi.

Şık Twitter’dan yaptığı açıklamada, “1 Nisan günü, ilgililerine iletmiş olduğum istifa kararım, bugün (4 Mayıs 2020) itibariyle resmiyet kazanmıştır” dedi.

Kararının “bireysel bir politik tutumun yansıması” olduğunu ifade eden Şık, “Herhangi bir komplo teorisine itibar edilmemesi temennimdir” uyarısında bulundu.

Şık istifa gerekçesini şu sözlerle açıkladı:

Eş başkanlarımızı tenzih ederek, parti yönetiminde bulunan hakim bir anlayışın HDP'nin gücü, anlamı ve değerleri hilafına demokratik teamüllerden uzak tutumlarında ısrarları nedeniyle HDP’den istifa ettim.

Ahmet Şık'ın HDP'den istifasının ardından Meclis'te bağımsız milletvekili sayısı 6'ya yükseldi. 

HDP: Ahmet Şık'ın istifa kararı, kendi takdiridir

Halkların Demokratik Partisi (HDP), partiden istifa eden İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'a ilişkin, "İstifa kararı kendi takdiridir" açıklamasını yaptı.

Parti Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

Sayın Ahmet Şık ile Haziran 2018 seçimlerinden bu yana birlikte çalıştık, birlikte emek verdik. İstifa kararı kendi takdiridir. HDP üzerine düşen siyasal ve tarihsel sorumluluğun farkında olarak çalışmalarını sürdürmeye devam edecektir.

Ahmet Şık kimdir?

1970 yılında Adana’da doğdu.

İstanbul Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu.

Gazeteciliğe üniversitenin birinci sınıfında iken Milliyet gazetesinde stajyer muhabir olarak başladı.

1991 ve 2007 yılları arasında Cumhuriyet, Evrensel ve Yeni Yüzyıl gazeteleri ile Nokta dergisinde muhabir, Reuters haber ajansında da foto muhabir olarak çalıştı.

2005 yılında Radikal gazetesinde çalışırken Doğan Grubu’na alacak davası açtığı için işten çıkarıldı.

Sonrasında çalışmaya başladığı Aktüel dergisinden de açtığı dava gerekçe gösterilerek işine son verildi.

Hrant Dink suikastı sonrasında Nokta dergisinde yayımlanan “Asker İç Güvenlikten Elini Çekmeli” başlıklı röportaj ve Hayata Dönüş Operasyonunun yıldönümünde Bayrampaşa Cezaevi’nin kadın koğuşunda sağ kurtulan Münevver Köz ile yapılan “Bayrampaşa’da O gün” başlıklı söyleşi nedeniyle Türk Ceza Kanunu’nun 301. maddesinden yargılandı. 8 Mart 2007'de medyanın askerler tarafından fişlendiğinin iddia edildiği “Askerin medya notları!” başlıklı habere imza attı.

 

Independent Türkçe

DAHA FAZLA HABER OKU