Edinburglu araştırmacılar koronavirüse karşı "hızlı ve kesin" sonuç veren antikor testi geliştirdi

Şirket, makinenin yüzde 99,8 doğruluk oranıyla günde 36 bin test sonucunu hazır hale getirebileceğini öne sürdü

Antikor testleriyle vücutta hastalığa karşı antikor üretilip üretilmediği ve bu sayede kişinin hastalığı geçirip geçirmediği tespit ediliyor (Reuters)

Edinburg'daki araştırmacılarının "hızlı ve hassas" bir antikor testi geliştirdiğini iddia eden kan testi şirketi, Ulusal Sağlık Sistemi'nin (NHS) bu testlerden faydalanabilmesi için Birleşik Krallık (BK) ve İskoç hükümetlerindeki bakanların görüşmelere başlaması konusunda ısrar ediyor.

Merkezi İsviçre'de bulunan şirket Quotient, Avrupa'dan mevzuata ilişkin onay alan tarama makinelerinin günde 36 bin test sonucu üretebileceğini söyledi.

Şirket her testin yüzde 99,8 doğruluk oranıyla 35 dakikada tamamlanabileceğini söyledi.

Test, vücudun hastalıkla savaşmak için geliştirdiği antikorları bulmaya çalışarak kişinin Kovid-19'a yakalanıp yakalanmadığını tespit etmeyi hedefliyor.

Şirket 12 makineye sahip olduğunu, yıl sonuna kadar 20 tanesinin daha hazır olmasını umduğunu ve Avrupa'daki ilgili taraflarla halihazırda görüştüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2003'te ilk SARS testini geliştiren laboratuvarın genel direktörü ve Quotient'in CEO'su Franz Walt, "Bu kadar hızlı ve hassas bir test geliştirmekten gerçekten gurur duyuyoruz" dedi.

Walt, "BK'da güçlü bağlantılarımız var ve oradaki bakanlarla konuşmak istiyoruz, bu sayede MosaiQ, koronavirüsle mücadele etmeye ve ekonomiyi yeniden harekete geçirmeye yönelik inanılmaz ulusal gayrette kullanılabilir" diye ekledi.

BK hükümeti, koronavirüs bağışıklığını test edebildiğini söyledi ancak kapasitesi şu anda bilinmiyor.

Hükümet ayrıca, evde yapılabilecek test kitleri geliştirmeye çalışıyor. Ancak bu testlerin güvenilirliği konusunda endişeler mevcut.

Quotient'in Edinburg ofisinin baş faaliyet direktörü Ed Farrell şu ifadeleri kullandı:

İskoçya ve İsviçre'deki tüm çalışmalarımızla son derece gurur duyuyoruz. Burada çok zengin bir tarihe sahibiz ve bu zorlu zamanda fark yaratabileceğimizi umuyoruz.

PA'dan da yararlanılmıştır

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/news/health

Independent Türkçe için çeviren: Ata Türkoğlu

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU