Libya'da Hafter güçleri Trablus'un güneyinden çekilmeden önce evlere mayın yerleştiriyor

UMH'ye bağlı ordunun topçuları ve hava unsurları, başkent Trablus’un güney ve güneybatı bölgelerinde darbeci Hafter milislerine operasyon düzenledi

Fotoğraf: AFP

Libya'nın doğusundaki Hafter'e bağlı Tobruk merkezli Libya Ulusal Ordusu'na bağlı milislerin Trablus'un güneyinden çekilirken evlere mayın yerleştirdiği bildirildi. 

Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne (UMH) Öfke Volkanı Operasyonu iletişim merkezinden yapılan açıklamada, "Terörist Hafter milisleri Trablus'un güneyinden kuvvetlerimiz tarafından kovulurken, kaçmadan önce bölgedeki evleri mayınlamışlardır" ifadeleri yer aldı. 

Açıklamada, Patlayıcı Maddeler İdaresi'nin bir yıldır süren saldırılar sırasında Hafter güçlerinin bölgede kullandığı füze, roket cinsinden 5 ton savaş artığı tespit ettiği ve bunların imha edildiği belirtildi. 

UMH güçlerinden Hafter'e operasyon

Bu arada UMH'ye bağlı ordunun topçuları ve hava unsurları, başkent Trablus’un güney ve güneybatı bölgelerinde darbeci Hafter milislerine operasyon düzenledi. 

Açıklamaya göre, UMH güçleri başkentin güneyindeki Trablus Uluslararası Havaalanı’nın yakınlarında Hafter güçlerinin içinde bulunduğu bir askeri aracı havan topu atışıyla vurarak etkisiz hale getirdi. 

Başkentin güneybatısında ise UMH  hava unsurları gece operasyonu düzenledi. Söz konusu operasyonda Vatiyye Hava Üssü ve Batın el-Cebel arasındaki yolda Hafter milislerine ait silah ve mühimmat yüklü bir askeri araç hedef alındı. 

Vatiyye Hava Üssü'ne hava operasyonu

UMH'ye bağlı Libya Ordusu resmi sözüsü Yarbay Muhammed Kununu, yaptığı açıklamada, Libya Ordusu hava unsurlarının Vatiyye Hava Üssü'ndeki Hafter güçlerine yönelik 3 hava operasyonu düzenlediğini duyurdu.

Operasyonun gece yarısından sonra yapıldığını ifade eden Kununu açıklamasında, ölen ve yaralanan Hafter milislerinin durumu ile ilgili herhangi bir detay vermedi. 

Libya Ordusu dün akşam saatlerinde başkentin güneyindeki Suk el-Ehad bölgesinde yer alan Hafter milislerini havan atışıyla hedef almış, başkentin yaklaşık 25 kilometre güneydoğusundaki Vadi er-Rebi bölgesindeki silah depolarını da ağır top atışıyla vurmuştu.

 

AA

DAHA FAZLA HABER OKU