Sağlık Bakanı Koca, sokağa çıkma yasağı biter bitmez uyardı: Araya mesafe koymalıyız

Cuma günü başlayan üç günlük sokağa çıkma yasağının dün akşam sona ermesinin ardından bugün İstanbul trafiğinde yoğunluk gözlendi

Fotoğraf: Twitter

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 31 ilde uygulanan üç günlük sokağa çıkma yasağının sona ermesinin ardından sosyal mesafe uyarısında bulundu.

Twitter hesabından trafik yoğunluğunu gösteren bir paylaşımda bulunan Koca, "Eskisi kadar yakın olamayız, araya mesafe koymalıyız. Evde kalmaya çalışalım" yazdı.

 

30 büyükşehir (Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Kayseri, Kocaeli, Konya, Malatya, Manisa, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tekirdağ, Trabzon, Van) ve Zonguldak’ta 1-2-3 Mayıs tarihlerinde uygulanan sokağa çıkma yasağı gece yarısı sona ermişti.

Yasağın bitmesinin ardından İstanbul’da sabah saatlerinde bazı bölgelerde trafik yoğunluğu gözlemlendi.

İçişleri Bakanlığı, 31 il için getirilen şehir giriş ve çıkış kısıtlamasının, ülke genelinde 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı bulunan vatandaşların ve 20 yaş altındaki çocuklar ile gençlerin sokağa çıkmalarına ilişkin kısıtlamaların istisnalar hariç aynı şekilde devam ettiğini açıklamıştı.

Bakanlık, 3 günlük yasağa vatandaşların evlerinde kalarak yüksek oranda uyum sağladığını duyurmuştu.

24 bin 828 kişiye işlem

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada “Bu kapsamda sokağa çıkma kısıtlamasının başladığı 30 Nisan Perşembe günü saat 24.00 ile 03 Mayıs Pazar günü saat 20.00 arasında karara uymayan toplam 27 bin 828 kişiye adli ya da idari işlem uygulanmıştır” denilmişti.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU