Rıza Çalımbay'dan transfer açıklaması: Mert Hakan ve Emre Kılınç gidebilirler ama Erdoğan kalsın

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, isimleri transferle anılan oyuncuları Emre Kılınç ve Mert Hakan Yandaş'ın takımdan ayrılabileceklerini belirterek, "Galatasaray’a mı, Fenerbahçe’ye mi, Beşiktaş’a mı, Trabzonspor’a mı giderler onu bilmiyorum" dedi

Mert Hakan Yandaş - Emre Kılınç / Fotoğraf: AA

Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, oyuncuları Emre Kılınç, Mert Hakan Yandaş ve Erdoğan Yeşilyurt'un takımdaki gelecekleriyle ilgili açıklamalarda bulundu.

Medyada Galatasaray ile prensipte anlaştıkları iddia edilen Emre Kılınç ve Mert Hakan’ın sezon sonu gitmelerinde bir sakınca görmediğini belirten Çalımbay, “Üstüne basa basa söyleyeyim; Emre ile Mert Hakan gidebilir, bir sorun yok. Haklarıdır, hak etmişlerdir. Gitmek de istiyorlar, gidebilirler. Bir kere bunu kapatalım. Bunun başka bir açıklaması yok. Galatasaray’a mı, Fenerbahçe’ye mi, Beşiktaş’a mı, Trabzonspor’a mı giderler, onu bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

Erdoğan Yeşilyurt’un durumunun Emre ile Mert Hakan’dan farklı olduğunu kaydeden Çalımbay, şöyle konuştu: 

Erdoğan’ın gitmesini değil, burada kalmasını isterim. Olay bu. Erdoğan da burada kalmayı istiyor. Öyle oyuncuya da bizim ihtiyacımız var. Mert Hakan ve Emre sürekli dillendiği ve artık gitmeleri de bir yere geldiği için durmaları doğru değil. Başka takıma gidebilirler rahatça. İnşallah da orada başarılı olurlar. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sivasspor’un transfer politikasıyle ilgili ellerinde bildikleri oyuncular olduklarını ve önceliklerinin koronavirüs sürecini atlatmak olduğunu söyleyen deneyimli teknik adam, "Ondan sonra transfer işlerini biz de yaparız. Bu sene her takımın transfer yapacağına inanmıyorum. Herkes belki takımını korumaya çalışacak, oyuncularına indirim yaptırarak aynı kadrolarla yüzde 90 devam edecekler” değerlendirmesinde bulundu. 

Bu sezon Süper Lig'de uzun süre liderlik yapan ve şampiyonluk yarışında Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Galatasaray'ın ardından dördüncü sırada mücadelesini sürdüren Sivasspor, bu sezon Rıza Çalımbay yönetiminde oynadığı 26 maçta 14 galibiyet, 7 beraberlik ve 5 mağlubiyet yaşadı. 

Kırmızı-beyazlı ekip söz konusu maçlarda 47 gol bulurken, kalesinde 29 gol gördü.

 

Independent Türkçe, Ajanslar

DAHA FAZLA HABER OKU