Avengers yazarı, Kaptan Amerika'nın Thor'un çekicini neden Endgame'e kadar kullanmadığını açıkladı

Marvel hayranları açığa çıkan bu bilgiden hoşnut değil

Filmin yönetmenleri de daha önce benzer açıklamalar yapmıştı (IMDB)

Kaptan Amerika'nın Thor'un çekicini neden Avengers: Endgame filmine kadar kullanmadığının özel nedeni açıklandı ancak Marvel hayranları bundan etkilenmedi.

Sinema severler 2019'da gişe rekorları kıran filmin can alıcı savaşı sırasında, Chris Evans'in canlandırdığı süper kahramanın Chris Hemsworth'ün canlandırdığı karakterin Mjölnir ismiyle bilinen güçlü silahını eline alarak kullanmasını heyecanla izlemişti.

Bu an izleyicilerin heyecanlı tepkiler vermesine neden olmuştu. Filmin birinci yıldönümünü kutlamak için sinemada gizlice kayda alınan ve kalabalığın sevinçten havaya uçtuğu tepkileri gösteren görüntüler kısa süre önce paylaşıldı.

Şimdiyse ComicBook.com'un ev sahipliği yaptığı Karantina İzleme Partisi'nde, yazar Christopher Markus, 2015'teki Yenilmezler: Ultron Çağı (Avengers: Age of Ultron) filminde Steve Rogers'ın Mjölnir'i neden kaldırmadığını anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Açıklamaya göre, Rogers'ın Tony Stark'ın ebeveynleriyle ilgili sakladığı sırrın kafasını kurcalaması onun Mjölnir'i kullanmaya "layık" hissetmemesine neden oldu. Sır, Tony Stark'ın ebeveynlerinin ölümünün arkasında Bucky'nin (Sebastian Stan) olmasıydı.

Markus, Robert Downey Jr.'ın karakterininin bu sırrı Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı (Captain America: Civil War) filminde öğrenmesinin ve Thanos'un yıkıcı hareketleri üzerine iki karakterin sorunlarını çözmesinin ardından Endgame'in son savaşında Kaptan Amerika'nın nihayet çekici havaya kaldırmaya hazır olduğunu öne sürdü.

 

 

Bununla birlikte Kaptan Amerika'nın çekici kaldırmaya layık olması veya çekici kaldırabilmesi, iki çok farklı şey. Joe Russo, geçen yıl Kaptan Amerika'nın Yenilmezler: Ultron Çağı'nda Thor'un çekicini kaldırabilecek güçte olduğunu ancak Thor'u memnun edemeyecekmiş gibi davrandığını söylemişti.

 

 

 

 

Nedeni ne olursa olsun, Marvel hayranları Markus'un açıklamasından memnun olmadı. Yazar'ın tweetine yanıt veren bir kişi şunları yazdı:

Vay canına, bu Thor'un çekicinin nasıl kullanılmayacağını çok açık biçimde gösteriyor (...) Bu günlerde her şeyi geriye dönerek değiştirmeye çalışmadığınız sürece.

Başka bir kullanıcı da şöyle yazdı:

Mjolnir yalan makinesi değil ve çizgi romanlarda hangi karakter onu yerinden oynatabilirse, kaldırabilir. Bunun arası YOK.

Başka bir Twitter kullanıcısı şöyle sordu:

Gerçekten, hiçbiriniz mi Steve'nin karakterini anlamadınız mı?

Bir sonraki Marvel filmi Black Widow'un 1 Mayıs'ta vizyona girmesi planlanıyordu ancak koronavirüs pandemisi nedeniyle vizyon tarihi kasıma ertelendi.

 

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment/films

Independent Türkçe için çeviren: Umut Can Yıldız

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU