Gelecek Partisi lideri Davutoğlu’nun Basın Özgürlüğü Günü mesajı: Kim korkar basından?

Basın Özgürlüğü Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan Davutoğlu “Kim korkar basından” diye sorarak cevap verdi: “Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden”

Fotoğraf: AA

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, "3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü" dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

“Kim korkar basından” diye soran Davutoğlu, “Şaibeli işleri olan, kirli ilişkiler ağına bulaşan, yalanlarla insanları kandıranlar korkar; basından ve gerçeklerden. Eğilmeden, bükülmeden, menfaat peşinde koşmadan, gücün esiri olmadan, halk için, haktan yana haberin, gerçeğin peşindeki tüm gazetecilerin Basın Özgürlüğü Günü kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Ülkemizde basın zavallı bir propaganda aracı haline geldi

“Ne yazık ki, ülkemizde basın bugün tek elden yönetilen zavallı bir propaganda aracı haline gelmiştir. Bugün, ana akım gazete ve televizyonların kapıları muhalefete kapalıdır” diyen Davutoğlu mesajında şöyle söyledi:

Nitelikli gazeteciler işsizliğe mahkum edildi

Mevcut düzen içinde, nitelikli gazeteciler işsizliğe mahkum edilmiştir.  Gazeteler okunmamakta, televizyonlar izlenmemekte, halk, habere, gerçeğe, bilgiye ulaşabilmek için sosyal medya başta olmak üzere farklı mecralara yönelmektedir. Gerçekleri söylemeye çalışan basın mensuplarına hapis korkusuyla göz dağı verilmeye çalışılmaktadır. Eleştiriden, özgür düşünceden korkan bir iktidar, kaybetmeye mahkumdur. Gerçek bir demokrasi için, basının özgür olması gerekir. Gazeteciler, özgürce sorup, araştırıp gerçekleri yazabilmelidir. 

Cana kast edenlerin serbest, fikrini söyleyenlerin tutuklu olduğu bir ülkede korku ve endişe vardır. Saklayacak, gizleyecek bir şeyiniz yoksa basından korkmanıza gerek yok. Unutmayın, basından, gizli saklı iş çevirenler, hukuka uygun iş yapmayanlar, doğruyu söylemeyenler korkar. Eğer korkacak bir şeyiniz yoksa, basın özgürlüğüne dokunmayın. Yoksa zan altında kalmaya devam edersiniz.

Davutoğlu, TGC Başkanı Olcayto’yla görüştü

Davutoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Turgay Olcayto’yu da telefon ile arayarak, tüm basın emekçilerinin bu özel gününü kutladı.


Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU